Startsida - Nyheter

Mat med Jenny

Så fixar du påskmaten – tre enkla tips

En julbuffé med doft av curry, saffran, lingon och apelsin

Vegansk midsommar med somriga smaker – här är recepten

Drakarna sa nej till deras ostar men kunderna tackar ja

Jenny tipsar: Dags att skörda havre, vete och allsköns grödor

Marknadsföring som fokuserar på ickekött

Ökning men också minskning av veganskt

Vetgiriga Cecilia satsar på veganska veteprodukter

Enkla, snabba och färgglada recept inför påsken 

Från veganskräck till säljande argument

Tre klassiker i ugn med eller utan genvägar

Bidrar med en vegansk pusselbit för djuren

Kalles kaviar och vispad glass är nytt i produktsvängen

Jenny tipsar: Balla bondbönor briljerar

Blå revolution med hjälp av miljoninvestering

Jenny tipsar: Hemkunskapen blev just lite roligare

Från ärtor till ärtor

Svinniga rödbetor blir svinbra hummus

Semlor när man vill eller endast på Fettisdagen

Saftiga sallader som stimulerar smaklökarna

Bönburgare – en lättlagad klassiker som passar alla åldrar

Veganska burgare: Vilken sort är egentligen bäst?

Väldoftande lasagne – en festlig vardagshjälte

Julmaten är äntligen slut – börja året med vegansk kålpudding

Gott nytt år med snittar, jordärtskocksmos och chokladdessert

Klimatsmart återbruksmiddag till nyårsfirandet

Testa egen majonnäs till veganska rödbetssalladen

Svårt att välja rätt vegobulle? Syre testar tio varumärken

Juliga desserter för alla sötsugna firare

En julbuffé med doft av curry, saffran, lingon och apelsin

Supersnabba jultallriken lindrar julstressen

God, grön, ärtig jul till alla sköna bönor

Veganska versioner av kända produkter präglar 2021

Kokböcker som förbättrar världen

Forskning och förädling för framtidens frosseri

Svenska ekologiska baljväxter i helt ny produktlinje

Två ingångar till växtbaserat kött

Veganska vinnare visar vägen

Kakdrottningen bjuder på härliga bakrecept med jultema

Karolinas böcker siktar mot kakstjärnorna

Produktnytt: Ingen ledighet i veganfabriken

Vegansk midsommar med somriga smaker – här är recepten

Han importerar rättvis choklad med segelbåt över Atlanten

Matigt och motigt på populära burgerkedjan

Jenny tipsar: När får man nog av veganska bakböcker?

Med passion för det genuina indiska köket

Vegansk produktkavalkad gör våren lite godare

Matig kvartalsrapport: 2021 har inte gjort veganerna besvikna

Jenny tipsar: När saken är vegobiff

En liten svart fågel med stora söta ambitioner

Mycket mycel mättar många magar

Syre testar 11 veganska burgare: Vilka varumärken ska man satsa på?

Ta vara på julresterna och skapa en god nyårsmeny

Supersnabba jultallriken finns i en butik nära dig

Baka kaka och koka riset – nu är det dags för desserterna till julhelgen

Med morötter och aubergine behövs inga laxar eller sillar

Årets bästa vegoprodukter: Potatissallad, tacos och semlor

Strax dags för kul jul och massor av gröna rätter i buffén

Julie skapar nyttig och trösterik mat

En vegetarisk slaktare och en brödig svampprodukt

Från mask till fermentering

Jenny tipsar: Lite jul, lite kul och lite mackor

Drömmiga fikastunder på Thereses kafé

Politiker sätter vego på agendan under en dag

Veg of Lund i nytt samarbete med kycklingproducent

Forskning inom vegansk mat får mångmiljonbelopp

Jenny tipsar: Mat i farten för stockholmarna

Han drivs av kärleken till hantverket

Jenny tipsar: Havre i margarin konkurrerar med palmoljan

Ny vegansk restaurang: ”Veganmat är för alla”

Lupinbönor visar vägen mot en mer hållbar matproduktion

Jenny tipsar: Fortsatt grön inspiration i butikerna

Kaffe och raw food är centralt på nya kaféet Oas

Jenny tipsar: En grön slaktare i egen programserie

Ett fönster som vetter mot vegodisken

Baka veganskt är lättare än någonsin

Jenny tipsar: Tacos med minskad klimatpåverkan

Tio års bakning har resulterat i en vegansk bakbibel

Ny artikelserie: Ärtan Bärta kompromissar inte

Höst betyder mys med varma soppor

Redaktörens favorit: Dumplings och ramen för den som har tid

Redaktörens favorit: Tacofredag med nya perspektiv

Redaktörens favorit: Grilla med korv, grönsaker och sallad

Redaktörens favorit: Ett grönt Österlen erbjuder ett varierat veganutbud

Redaktörens favorit: Östergötland levererar veganska mumsigheter

Redaktörens favorit: Pizza med färska kantareller

Redaktörens favorit: Curry och kokosmjölk varierar en klassisk linssoppa

Redaktörens favorit: Italienska klassiker på veganskt vis

En kakig sommarfest med färgglada bakverk

Smoothies levererar allt från grönkål till choklad

Mumsig midsommar med smaker från havet

Picknick i spenaten med ostiga biffar och mustig pizza

Jenny tipsar: Veganbutik, stroganoff och lupinbönor

Träning och pandemier på digital vegomässa

Han skapar nytt protein av mikroorganismer – och luft

Syres stora korvtest: Låg standard på veganska korvar

Jenny tipsar: Kakor i höst och chips på fredag

Skrymslet som vill få gäster att välja veganskt

Göteborgsbryggeri möter vegansk tårta i ny suröl

Jenny tipsar: På produktfronten alltid något nytt

"Att använda kosttillskott är inget nederlag som vegan"

Köttiga veganburgare väcker starka känslor

Snabblagad och färgglad påskmiddag för fyra

Recension: Veganska matlådor med och utan finess

Jenny tipsar: Grönt och skönt i det veganska produktflödet

Ju fler kockar desto bättre gourmetmat

Jenny tipsar: Mer vegoköttigt och glassigt på väg ut i butikerna

Jazziga vegankatter tar plats på nytt kafé i Varberg

Grönkål och etiska värderingar är ledord i vegansk koncern

Jenny tipsar: Dryck och sallad i senaste produktskörden

Svenskproducerad baljväxtburgare lanseras på hotellkedja

Arla lanserar alternativ till komjölksbaserade mejerier

Veganmässor är ett verktyg på vägen mot en djurvänligare värld

LRF vill se ökad svensk produktion av växtbaserade proteiner

Den taggiga frukten som letar sig ut på restaurangerna

Burgare, tofusill och glass senaste nyheterna på veganfronten

Köttföretagens kunskaper en möjlig fördel för veganmat

Vegansk semla växande trend

Nya chips och dippmixer lagom till mello

Ny mandelglass från glassföretag i blåsväder

Fortsatt satsning på ärtan i nya nuggets, bullar och färs

Potatis, ärtor och solrosfrön trendar på korvhyllan

Från skämt till allvar när brödföretag satsar på veganskt

Matgäster förvandlas till veganska kannibaler i Strängnäs

Butikskedja släppte 50 vegonyheter på ett år

Ärtig tempeh är en nyhet i frysdisken

Kletiga nyheter med potential att nå ut till butik

Selina vill göra det lättare att laga veganskt

Klassiska bakverk i vegansk tappning tar plats i Kalmar

Het curry, kokosmjölk och chili står på menyn

Nyårsmeny med återvunnet och närodlat

Syres supersnabba jultallrik lindrar stressen 

Sköna gröna rätter till årets julbuffé

Det söta har sin givna plats på det gröna julbordet

Värm upp inför jul med klassiska gröna rätter

Sanna Bråding vill bygga broar med ny vegansk kokbok

Dags att smygstarta julbaket

Klimatsmarta vegansmörgåsar dominerade i macktävling

Hallå där …!

Ny korv med knackigt skinn av alger

Nu kan även veganer njuta av smakerna från havet

Tioåring skapar vegansk meny till klimatprisutdelning

Pigga upp novemberrusket med mättande soppor

Baljväxter fortsätter trenda i butiken

Ekologiska cashewnötter blir veganska dessertostar

Umamiburgare och gråärtor nytt för storköket

Kladdiga gottigheter är senaste vegantrenden

Hon fångade drömmen om ett veganskt kafé i Malmö

Hett, smakrikt och nya kryddor på västafrikanska Babemba

En klassisk frestare för hela familjen

Astrid och aporna återuppstår tack vare nya investerare

Vegomejerier fortsätter trenda med fraîche och ost

Vegetabiliska livsmedel nominerade till pris

Jenny tipsar: Milkshakes och  veganskt för skolkök

Växtbaserade nyheter i kyl och frys

Köttätare är målgruppen för den nya generationen vegoburgare

En smakrik middag med thailändska influenser

Vegansk husmanskost passar alla dagar i veckan

Jenny tipsar: Snabbmat och frapinos

Våren bjuder på en strid ström av veganska godsaker

Nyheter för picknick, lunch och matlagning

Fortsatt ökning av veganskt i matkassarna

Gustavs husmanskost trendar på försäljningslistan

Enkla italienska klassiker blir piffiga veganrätter

Enkla italienska klassiker blir piffiga veganrätter

Energi

Tomat- och mangosallad med ärtpesto

Snabb smörgåsbakelse

Rotsakspaj med parmesan

Memma med grädde

Ärtvegetter med saffransdressing

Jenny tipsar: Smarriga påskrecept

Jenny tipsar

Fortsatt ökad efterfrågan på veganska produkter

Kavli satsar på nordiska bondbönor

Ekologiskt står pall i konkurrensen

Jenny tipsar: fredagsfika och hemkörning

Mat med Jenny: Havrenytt, vegokött och semlor

Energi

Veganåret 2018: Mer tårtbottnar och färre kokosostar

Glassiga och knapriga nyheter på gottfronten

Årets senaste nyheter för den hungrige

Cateringutbudet tar kaninskutt framåt

Ny fabrik ska ta fram proteiner

Gott grönt nyår!

Syres julbuffé

Mat med Jenny: Veganbibel, choklad och mögel

Jenny tipsar:

Mat med Jenny

Jenny tipsar

Energi

Nordens första veganska kocktävling

Köttigt för alla som gillar något att bita i

Mejerikavalkad att fylla kylen med

Gråärtan tar plats i baljväxtbranschen

Spännande nyheter i restaurangvärlden

Nyttiga tårtor för den hälsosamma

Veganska aktörer expanderar

Veganer behöver inte gå hungriga i Skåne

Jenny tipsar:

Ny vegansk kokbok med barnperspektiv

Vegomässan slog rekord med 5600 besökare

Grilla grönt och skönt

Glad midsommar med klassiker på veganska

Energi

Nya majonnäser skapade rusning

Energi

Jenny tipsar: Veganska milkshakes sålde slut

Energi

Coop och Garant lanserar nya bollar

Dags för Vegomässan

Ecoliving satsar på ekologisk quinoaburgare

Glassbuffé för den som vill ha allt

Energi

Djurhållningens klimatpåverkan synas

Vegovänligt resmål för leksugna barn

Kokosnyheter på yoghurthyllan

Helt vegansk glassbar

Vegansk kasse som kan förenkla matlagningen

Dagen med vegovisioner expanderar

Ny sommarfest med vegantema

Nordens första veganska mattävling

Energi

Ekologiska nuggets och strimlor

Jenny tipsar:

Zeta satsar på växtbaserat margarin

Korviga nyheter från Da Carla och Sorunda

Jönköping avslutar en spännande matresa

Energi

Smidiga smoothies med frukt och grönt

Bred meny lockar veganer till Old corner

Smoothies som är både mat och godis

En skål med sushins hela smakpalett

Crippas skänker skön stämning åt Majorna

Två storstäder med ett oändligt veganutbud

2018 kommer bli en vegansk milstolpe

Bästa vego 2017

Vegoliv skriver om det veganska familjelivet

Systrar släpper boken ”Vegan street food”

Frossa grönt och djurvänligt i år

Supersnabba tallriken

Pivo presenterar maträtter med och utan kontraster

En biskvitårta satte Sunes fik på vegankartan

Libanesisk meze gör enkelhet till lyx

Två vackra städer med mat att återvända till

Energi

Svenskproducerad falafel vinner tävling på Öland

Ekologiska maträtter körs ut med cykel i Stockholm

Kungsörnen vill göra bakningen mer grön

Jenny tipsar:

En enkel men lyxigt smakande risotto

Fredagsmys med svarta bönor

Fenomenal pizza och vällagad lasagne i Östergötland

Veganska godisnyheter för den sötsugne

Energi

Svenska ärtor får en ny chans genom forskarprojekt

Energi

Ekologisk quinoa odlas med framgång i Skåne

Jenny tipsar

Skön rockbar och godkända burgare

Jordärtskockspizza med färska kantareller

Backa eat gör kunderna mätta men överraskar inte

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV