Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar


Ny färdigrätt för den stora hungern

Det nederländska företaget Hak lanserar tre färdiglagade, veganska bönrätter som är färdiga att värma. De finns i varianterna Linser bolognese, Kikärtsgryta och Bönchili texmex. Rätterna kan serveras med exempelvis pasta eller ris, eller användas som fyllning i wrap eller bas i en gryta.
Påsarna ligger på 500 gram, så det blir en rejäl matlåda för den som inte vill dela. Haks rätter finns tillgängliga i samtliga dagvarukedjor.

Nytt mellanmål för den lilla hungern

För den som vill ha ett mindre mål finns nu vegansk chiapudding i butik. Malmöföretaget Spoons, som specialiserat sig på färdiga soppor och grytor, har lanserat Super pot som finns i smakerna choklad och bär. Smaken Choklad är baserad på bland annat kokosgrädde, banan, chiafrön, havregryn och jordnötssmör, och smaken Bär innehåller bland annat kokosgrädde, mango, chiafrön, havregryn och bär. Det är 200 gram som kan mätta en bra stund.

Efterfrågad gurt nu på svenska hyllor

Grekisk yoghurt är ett vanligt önskemål från veganer. Nu har det finska varumärket Yosa lanserat sin havreyoghurt Greek style i Sverige. Greek style är en lite fylligare och fastare yoghurt och beskrivs som ett alternativ till grekisk yoghurt.