Vill du vara med i bygget av Sveriges största gröna medieföretag?

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu rekrytera fler medarbetare för bygget av ett grönt mediehus som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, ni som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, trivsamma och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstider och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.

Digital produktägare med stor bredd

Under de närmaste åren kommer vi satsa stort på vår digitala nyhetsförmedling. Vi behöver därför någon med bred kompetens som vill bygga upp och utveckla vårt arbete med de digitala kanaler. En projektägare som även kan projektleda arbetet och vara en länk mellan utvecklare, redaktörer samt företagets och redaktionernas ledningar. En person med produktfokus som inte är rädd för att även när det behövs och är effektivast själv arbeta hands-on med design och utveckling. Du kommer jobba med ansvar direkt mot vår vd och i nära samarbete med grafiskt ansvarige, chefredaktörerna, de digitala redaktionerna och marknadsavdelningen. Du kommer ansvara för såväl att forma hur vi arbetar med den digitala utvecklingen som löpande drift, utveckling av befintliga lösningar och upphandling av nya lösningar på webb. Det inkluderar:

 • långsiktig och övergripande planering för företagets digitala kanaler utifrån företagets och redaktioners övergripande mål, t ex genom  workshop med ledning och redaktion, och konkretiserande av det i olika projekt.
 • sätta mätbara mål, se till att de uppnås till exempel genom A-/B-tester.
 • planera och driva ett utvecklingsprojekt för webben från start till slut. Upphandling, beställning och projektledning
 • uppföljning och utvärdering.
 • vid mindre justeringar/arbeten eget hands-on, löpande underhåll och utveckling av sajter, t.ex. bugghantering.

Vi söker för det dig som:

 • vill ta ansvar för hela den digitala affären, från att sätta mål till att formulera lösningar och åtgärder.
 • är van projektägare eller projektledare och van vid att ta fram projekt–/genomförandebeskrivningar med budget och budgetramar som är tydliga för alla parter, även för dem som saknar den tekniska kompetensen.
 • har ett öga för användarupplevelser och -beteende och är bra på att bygga pedagogiska sidor utifrån det.
 • är bra på kommunikation med såväl kollegor utan tekniska kompetens som olika webbutvecklare.
 • gillar att både jobba med övergripande och med konkret eget fixande.
 • är van att jobba tydligt målfokuserat (antal besökare, delningar i sociala medier, nya provläsare, nya prenumeranter och användarupplevelse).

Det är pluss men inget krav om du uppfyller några av nedanstående saker:

 • är van och bra på att sätta upp och jobba mot tydliga tidsplaner och prioriteringar och som hålls.
 • är erfaren av webbadministration i WordPress.
 • är erfaren av att arbeta med löpande digitala projekt.
 • har jobbat med nyhetssiter eller åtminstone andra sidor med levande innehåll.
 • har erfarenhet av att optimera inflödet av besökare och få dom att ta ytterligare steg.
 • har kunskap inom HTML/CSS, Javascript och/eller PHP.
 • är proaktiv och ställer de frågor som ledning, redaktörer och andra uppdragsgivare/beställare inte tänker på.
 • är förändringspositiv. Gillar när produkterna, arbetet och arbetsplatsen utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i våra rekryteringar. En känsla för läsar- , journalistisk och affärsnytta är en nödvändighet. Då rollen innebär många kontaktytor internt så söker vi dig som har mycket god samarbetsförmåga och är en duktig kommunikatör. Du är självgående, initiativtagande och har förmågan att skapa struktur i ditt arbete. Ett prestigelöst förhållningssätt är också en egenskap vi värdesätter.

Vi är väl medvetna om att tjänsten är bred och att ingen kan kunna allt, men täcker du flera delar så får du gärna söka ändå. Detta är den första av troligen flera tjänster för utvecklandet av vårt digitala arbete. När du är på plats kommer vi  se hur vi bygger vidare med flera anställda och/eller externa konsulter och kommande tjänster kommer inriktas på att komplettera din kompetens.

Ansökningstid:
 Vi intervjuar löpande. Du kan söka tills tjänsten är tillsatt.
Start: Snarast, efter överenskommelse.
Omfattning: Heltid i grunden, men att jobba med delar på deltid eller konsultbasis är också möjligt.
Placering: Stockholm, med möjlighet att jobba på distans flera dagar i  veckan.
Ansökan: Skicka ett kort personligt brev, cv och relevanta arbetsprover.
Arbetstider: Till stor del fria efter eget ansvar.
Lön: Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att du som söker har en bakgrund i en annan del av världen. 
Ansökan och frågor: Mejla till pauline.gyllengahm@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden (inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl).

Frihetligt gröna ledarskribenter till alla våra tidningar

I takt med att både antal tidningar och tätheten i utgivningarna ökar behöver vi fler frihetligt gröna ledarskribenter på frilansbasis. Primärt till våra lokala tidningars redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö, men för Syre och inte minst Landets Fria Syre är det även intressant med skribenter från andra orter. Och för Syre Global förstås gärna andra platser på klotet.  Oavsett var du bor nu är det ett plus om du har en bakgrund i en annan del av världen.  

Är du en driven opinionsskribent med en mycket tydlig frihetligt grön inriktning och intresserad, skicka en ansökan till lennart.fernstrom@tidningensyre.se. Ansökan ska innehålla:

 • två provledare på 3 000 tecken
 • andra texter som du har skrivit, i första hand opinionstexter
 • en beskrivning var du står ideologiskt
 • minst tre exempel på texter från avdelningen Glöd i några av våra tidningar  som du håller med om och minst tre som du inte håller med om. Det får gärna vara ledare, men andra Glödtexter (inklusive krönikorna sist i tidningen) går också bra.

Mer information om Syretidningarna och ledarsidornas inriktning hittar du i Syres första ledare.

Tjänster som planeras utlysas under 2020

När ovanstående tjänsten är tillsatt kommer vi successivt (en i taget) utlysa nedanstående tjänster. När inte annat framgår är det tänkt att tjänsterna ska vara i Stockholm men för rätt person kan vi även titta på Göteborg, Malmö eller annan ort.

Event- och tv-producent. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att inom ett år både börja jobba med webb-tv och utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare och producent.

Ämnesredaktörer/-reportrar: Under det närmaste året kommer vi också trappa upp bevakningen inom några av våra fokusområden med fördjupningssidor och löpande nyhetsbevakning. Vi har redan tillsatt en djurrättsreporter, men ska inom den närmaste året även tillsätta:

 • politisk reporter med en bred bevakning av partipolitiken, de utomparlamentariska rörelserna och opinionen
 • miljöreporter med fokus på klimatfrågan, resursfrågor och ekologisk hållbarhet
 • migrationsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, Sveriges och EU:s flyktingpolitik, integration och den framväxande rasismen
 • basinkomstreporter med fokus på alla försök runt om i världen, rörelserna, förslagen som finns, forskning, arbetskritik, trygghetssystem och fördelningspolitik
 • integritetsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, storebrorssamhället, minoritetsförtryck, normfrågor, hbtq-frågor och kroppssuveränitet.

En ämnesreportertjänst kan innehålla en kombination av några av ovanstående reporteransvar. Men den kan också vara fokuserad på bara ett av dem och då kombineras med annat ansvar som till exempel allmänreporter eller vara på deltid.

Fyra digitala nyhetsredaktörer/-skribenter till Syre

Vi ökar nyhetsbevakningen och kommer för det att behöva det fyra digitala nyhetsredaktörer-/skribenter.

 • En digital morgon-/utrikesredaktör med ett huvudsakligt fokus på vad som händer och har hänt runt om i världen medan större delen av Sverige sover.
 • En digital dagredaktör med fokus på snabba nyhetsuppdateringar i alla våra digitala kanaler under vardagarna.  
 • En digital kvällsredaktör med samma fokus som dagredaktören, men under vardagskvällarna.
 • En digital helgredaktör som sköter nyhetsbevakningen under helgerna. Tjänsten innebär 2 x 13 timmars pass varje helg. Finns önskemål om mer än 65 procent så finns möjlighet att även jobba någon eller ett par vardagar.

I tjänsterna ingår eget kort och snabbt skrivande, hantering av material från nyhetsbyråer samt att få ut allt snabbt i alla våra digitala kanaler såsom webben, apparna, nyhetsbrev, sociala medier, botar osv.
För de digitala tjänsterna kommer vi söka dig som:  

 • är en van nyhetsredaktör eller reporter
 • har stor erfarenhet av snabb nyhetsförmedling på webbsidor, appar, sociala medier, nyhetsbrev, botar och andra digitala kanaler
 • har vana vid att arbeta i Photoshop
 • gillar den snabba nyhetspulsen och lätt sätter ihop en snabb rewrite
 • är van att ha bred koll på vad som händer i politiken, samhället och världen i realtid
 • har god allmänorientering och bra koll på de frågor som våra tidningar fokuserar på
 • är snabb och kan hantera stress utan att det nämnvärt påverkar kvaliteten.

Det är ett plus, men inget krav, om du

 • har grundläggande kunskaper i redigering av rörlig bild
 • har erfarenhet från dagspress
 • har en bred kompetens när det gäller såväl papperstidningar som digital nyhetsförmedling och kan hoppa in på andra uppgifter
 • har specialkunskap och intresse för något av de ämnen som vi söker ämnesredaktörer/-reportrar för (se https://tidningensyre.se/lediga-jobb).

Arbetstider: På just dessa tjänster är det fasta arbetstider som gäller. Tidig morgon och förmiddag, dag, sen kväll respektive helg.
Omfattning: I grunden heltid (helgredaktören undantagen) men deltid är möjligt.
Placering: Stockholm. Andra orter kan dock diskuteras för främst helgtjänsten. Möjligen även för morgon- eller kvällstjänsten, men inte för dagtjänsten.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen och/eller inte är man. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.