Just nu söker vi en intäkts- och försäljningsansvarig 

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu att rekrytera fler medarbetare för bygget av en grön dagstidning som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, er som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Vi söker dig som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, trivsamma och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstiderna och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.


Intäkts- och försäljningsansvarig

Under det senaste året har det blivit allt tydligare att presstöd är en osäker intäkt och vi påbörjar därför en resa mot att öka försäljningen och övriga intäkter. Du kommer ansvara för alla våra insamlingar och all vår aktiva försäljning förutom när det gäller prenumerationer. Det inkluderar bland annat: 

 • annonsförsäljning
 • eventförsäljning
 • insamling till projekt och event
 • få igång samarbeten som kan ge intäkter
 • ta fram och utveckla nya intäkter  
 • utveckla och leverera intäktsstrategier
 • sätta och följa upp intäktsmål för respektive område
 • löpande utvärdera och utveckla våra olika intäktsområden.


Till att börja med kommer du ansvara för både planering och genomförande av alla dessa delar själv i nära samarbete och samråd med vd, ansvarig för prenumerationsförsäljningen, ekonomiansvarig och övriga ledningsgruppen. Men i ansvaret ligger också att successivt, i takt med att intäkterna ökar, bygga upp och leda en försäljningsavdelning med flera anställda. Vi tänker oss en anställning med fast lön, men det finns även möjlighet att jobba i eget företag med ett provisionsupplägg för den som föredrar det. 

Vi söker dig som

 • har arbetat med försäljning, insamling och/eller event under några år
 • har erfarenhet från crowdfunding
 • har jobbat med annonsförsäljning inom mediebranschen
 • har ett extremt stort driv och är resultatfokuserad
 • är duktig på att se och utforma nya realistiska lösningar och upplägg
 • är kreativ och nytänkande utan att tappa resultatfokus
 • gillar rörliga organisationer och när verksamheten och arbetet utvecklas.

Det är ett plus om, men inte ett krav att du 

 • har erfarenhet av att driva projekt och utveckla verksamheter
 • har bra känsla för språket och kan skriva säljande texter
 • är van och bra på att bygga upp nya strukturer
 • har chefs- eller arbetsledarerfarenhet
 • är intresse av och har erfarenhet från att jobba med de frågor som Syret fokuserar på.

Ansökningstid: Ansökan innan 10 augusti ökar chansen men det går att söka tills tjänsten är tillsatt. Intervjuer för tjänsten kommer påbörjas under andra halvan av augusti.
Start: Snarast, efter överenskommelse.
Storlek på tjänsten: Heltid eller deltid efter eget önskemål. Det finns även möjlighet att jobba i eget företag med ett provisionsupplägg om du föredrar det.  
Placering: Stockholm.
Arbetstider: Fria (målstyrd förtroendearbetstid).
Övriga villkor: Se nedan


 


Gemensamma villkor för alla tjänster:

Ansökan: Skicka ett kort personligt brev, cv och relevanta arbetsprover.
Lön:
Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att ni som söker har en bakgrund i en annan del av världen. 
Ansökan och frågor: Mejla till pauline.gyllengahm@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden (inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl).Digital produktägare med stor bredd 
– Tillsatt

Tjänsten är tillsatt, men under de närmaste tiden kommer vi satsa stort på utveckling av våra digitala plattformar. Vi kommer därför snart utlysa fler tjänster. Har du en kompetens inom digital utveckling som du tror vi kan ha nytta av och är intresserad av att jobba för oss så får du därför gärna skicka in en kim.vagi@tidningensyre.se. Så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som passar.  Tjänster som planeras utlysas längre fram

När ovanstående tjänsten är tillsatt kommer vi successivt (en i taget) utlysa nedanstående tjänster. När inte annat framgår är det tänkt att tjänsterna ska vara i Stockholm men för rätt person kan vi även titta på Göteborg, Malmö eller annan ort.

En digital helg- och liveredaktör som sköter nyhetsbevakningen under helgerna. Tjänsten innebär 2 x 13 timmars pass varje helg. Finns önskemål om mer än 65 procent så finns möjlighet att även jobba någon eller ett par vardagar.

Podd- och tv-producent. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att inom ett år både börja jobba med webb-tv och poddar. För detta kommer vi behöva en producent. Tjänsten kommer ev kunna kombineras med tjänsten som eventprojektledare.

Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att inom ett år även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Tjänsten kommer ev kunna kombineras med tjänsten som podd- och TV-producent.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen och/eller inte är man. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.

ANNONS