Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu att rekrytera fler medarbetare för bygget av en grön dagstidning som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, er som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Vi söker dig som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstiderna och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.

Är du Mediehuset Grön press personaladministratör/HR-generalist?

Mediehuset Grön press fortsätter växa och vi är i dag över 30 anställda. Vi letar därför nu efter en person som kan utveckla och hålla i vårt HR-arbete och personaladministration. Vi söker dig som gillar att jobba brett, har erfarenhet av rekryteringsprocesser, är strukturerad, driven och har ett stort intresse för pensions-, löne- och kollektivavtalsfrågor samt arbetsrätt. Du kommer jobba med rekrytering, både den psykiska och den fysiska arbetsmiljön, löneadministration och med att vidareutveckla processer och strukturer, policyer och riktlinjer inom HR-området. Du kommer vara en av tre personer på koncernens administrativa avdelning men också jobba nära koncernens sju arbetsledare/chefer. Tjänsten är bred och innehåller allt som rör HR och PA-frågor såsom:

 • rekrytering
 • löne-, pensions-, och semesteradministration
 • systematiskt arbetsmiljöarbete
 • MBL-förhandlingar
 • hålla reda på och se till att arbetsmiljölagen, kollektivavtal etc följs
 • introduktion för nyanställda
 • tillse att alla anställda har den utrustning de behöver inkl hård- och mjukvara
 • sjuk- och hälsofrågor
 • fortbildningsfrågor 
 • personalkonferenser
 • administrativt och praktiskt kontorsansvar.

Tjänsten är möjlig att ha på heltid eller deltid och det exakta innehållet kommer anpassas efter storlek på tjänsten. Större delen av arbetstiden kan du välja om du vill jobba på plats eller jobba på distans (vi kör en stor del av mötena på distans). Vi söker dig som:

 • har några års arbetslivserfarenhet och jobbar brett inom HR/PA
 • är van rekryterare
 • har erfarenhet av att jobba med systematiskt arbetsmiljöarbete
 • har bra koll på arbetsrätten
 • är en strukturerad och effektiv administratör
 • tar stort eget ansvar, är självständig, proaktiv och initiativtagande.

Till din hjälp har du företagets administrativa chef, arbetsgivarorganisationen Fremia och lönebyrån Bokoredo. Vi jobbar mycket i programmen Slack, Google Drive, Zoom samt Fortnox och Hogia.

Mediehuset Grön press AB är en mediekoncern som äger tidningarna Syre, Tidningen Global, Landets Fria Tidning och Fempers Nyheter. Tillsammans har tidningarna totalt 12 utgåvor per vecka.

Sedan 2015 ger vi ut nyhetstidningar för alla som vill förändra världen och se ett fritt, demokratiskt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. Mediehuset Grön press AB ägs av Lennart Fernström och tidningarna är helt fristående från alla partier, fackföreningar, religiösa samfund samt andra organisationer och intressegrupper. 

Ansökningstid: Du kan söka tills tjänsten är tillsatt, men tidig ansökan ger ett försprång. Intervjuer sker efter sommaren.
Start: Efter överenskommelse.
Storlek på tjänsten: Både hel- och deltid är möjlig.
Placering: Stockholm, men större delen av arbetet kan ske på distans.
Arbetstider: Fria (förtroendearbetstid).
Ansökan Lämnas i detta formulär.
Lön: Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år.
Förmåner: Friskvård 3 600 kr/år. Personallunch varannan vecka när det inte är coronapandemi. Mobil och dator som får användas även privat.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att du som söker har en bakgrund i en annan del av världen.
Kollektivavtal: Lokalt avtal med SJF.
Facklig kontaktperson:  Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), valdemar.moller@landetsfria.nu
Frågor: Mejla till Pauline Gyllengahm på rekrytering@tidningensyre.se.  Inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl.

Spontanansökningar inom webbutveckling

Vi välkomnar spontanansökningar inom webbutveckling från personer som har både stor webb- och tidningskompetens. Inte minst om du jobbat med planering och digitala strategier.  Skicka gärna ett mejl om du brinner för grön media, har varit med och byggt, utvecklat och planerat webbsidor för nyhetstidningar och har en stor och bred kompetens inom webb som du tror vi på Syre kan ha nytta av. Berätta då vad du ser att du kan bidra med och vad du gjort i tidningsvärlden inom webb. Skicka till kim.vagi@tidningensyre.se.

Tjänster som kommer utlysas senare under året

Kommunikationschef  för Mediehuset Grön Press. Du kommer jobba såväl praktiskt som strategiskt med Mediehusets kommunikation och hur vi syns samt utbilda, stödja och coacha dem som jobbar med sociala medier, nyhetsbrev och annat spridningsarbete på de olika tidningarnas redaktioner. I arbetet kommer också ingå att jobba med Patreon och annan fundraising för delfinansiering av olika projekt.

Projektledare, producent, programledare och reporter för TV och radio/podd.  Vår nästa stora mediesatsning kommer vara tv och podd/radio. För det kommer vi dels behöva en erfaren projektledare/producent dels programledare/reporter.

Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Mer info kommer när pandemin börjat lägga sig.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen. Observera att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.




 

ANNONS