– Nu söker vi programmerare med flera.

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu att rekrytera fler medarbetare för bygget av en grön dagstidning som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker dig som vill vara med på denna resa, dig som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Vi söker dig som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället. Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstiderna och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster. Håll koll här eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nya tjänster längst ner på tidningensyre.se/nyhetsbrev. Där skickar vi ut information om alla ny ledig tjänst.

 

Programmerare med några års erfarenhet.

I takt med att vi blir större och utökar utgivningen växer också kraven på våra digitala kanaler. Vi söker därför nu framför allt programmerar till vår webbavdelning. Du kommer jobba med andra programmerare samt koncernens digitala produktägare, UX-designer och AD. Du ska kunna jobba självständigt men även i lagarbete genom Bitbucket. Erfarenhet från digitala nyhetstidningar är mycket meriterande, men inget krav. Vi värdesätter att du är flexibel samt har intresse av vidareutveckling. Vi lägger lite mer värde på frontend och UX-designkunskaper med Javascript (klient och server), HTML och CSS samt en del grafisk design.

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av webbutveckling med:

 • PHP
 • Javascript (inkl HTML5, CSS)
 • CSS
 • WordPress
 • GIT/ Bitbucket
 • VUE.JS.

Det är extra plus, men inget krav: 

 • med erfarenhet av JQuery, MySQL, Node.js, Java eller Apache Server, 
 • med kunskap inom CX/UX/UI, grafisk design, digital strategi eller statistik och uppföljning (t.ex i Google Analytics).
 • med erfarenhet från annan media och digital nyhetsförmedling
 • med bakgrund i en annan del av världen
 • om du inte är cisman.

Annan kompetens inom webbutveckling? Vi kommer fortsätta att bygga ut vår webbavdelning så har du en annan kompetens som skulle göra vår webbavdelningen spetsigare eller bredare är du välkommen att söka även om du inte uppfyller kraven ovan. Viktigt är då att du är väldigt tydlig med vad du kan bidra med och hur du ser att det kan vara till stor nytta för Syre.

Ansökningstid:  Intervjuer och arbetsprover sker löpande. Du kan söka tills tjänsten är tillsatt och så länge denna annons ligger ute, men tidig ansökan ger ett försprång.
Start: Snarast efter överenskommelse.
Omfattning på tjänsten: Både hel- och deltid är möjligt.
Placering: Stockholm, men stor del av arbetet kan ske på distans.
Arbetstider: Fria (förtroendearbetstid).
Ansökan: Lämnas i detta formulär.
Övriga villkor: Se längre ned under gemensamma villkor.

 

LFT söker en nyhetsreporter

Vår syster tidning, Landets fria tidning, söker en nyhetsreporter. Fokus i arbetet kommer att ligga på nyhetsbevakning och produktion av nyhetstexter och längre reportage inom våra ämnesområden. Läs mer om tjänsten på Landets frias hemsida. 

 

Gemensamma villkor för alla tjänster ovan

Lön: Likalön i företaget är 32 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år.
Förmåner: Friskvård 3 600 kr/år. Personallunch varannan vecka. Mobil och dator som får användas även privat.
Kollektivavtal: Lokalt avtal med SJF.
Facklig kontaktperson: Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), valdemar.moller@landetsfria.nu
Frågor: Mejla till Marie Malmberg på rekrytering@tidningensyre.se.

 

Frihetligt grön ledarskribent med bakgrund i annan del av världen

Syres ledarredaktion är alltför homogen. Därför söker vi nu skribenter som har en bakgrund i annan del av världen eller som tillhör en annan i media dåligt representerad minoritet.   

Syres politiska färg på ledarsidan är frihetligt grön. Med grönt menar vi den gröna ideologin och inte bara miljöfrågor. Den innefattar en radikal ekologisk helhetssyn, solidaritet med alla människor och andra djur och en frihet för var och en, som endast ska begränsas av de ekologiska ramarna och alla andras rätt till samma frihet. 

Frihetlighet innebär att vi anser att var och en ska vara fri att styra sitt liv så länge den friheten inte inskränker någon annans frihet. Vi har en grundläggande kritik mot att makt samlas hos staten och kapitalet och vi är emot alla former av förtryck. I det ligger också en medvetenhet om att frihet bara kan uppnås för alla (inte bara de rika) med en radikal ovillkorad fördelningspolitik (basinkomst eller liknande). Pengar är makt och ska alla ha makt över sina liv behöver alla ha del av de resurser vi kan använda inom de ekologiska ramarna. Mer information om Syres och ledarsidans inriktning hittar du i den första ledaren på arkiv.tidningensyre.se/det-handlar-om-makt

Syre är en bred nyhetstidning och du behöver därför ha en bred allmänpolitisk kunskap men vi fokuserar extra mycket på:

 • basinkomst
 • djurrätt
 • frihet och integritet
 • migration
 • miljö.

Därför bör du ha bra koll på de frågorna i allmänhet och mycket bra kunskap och intresse för något eller några av de ämnena. Och det är extra plus om det är djurrätt. 

Är du en driven opinionsskribent med en mycket tydlig frihetligt grön grundsyn som stämmer bra överens med Syres ledarsidas inriktning så är du mycket välkommen att skicka in en ansökan i formuläret nedan. Skrivandet sker på frilansbasis och ersättningen är 2 000 kr för en längre text och 1 000 kr för ett kort ledarstick. Vi ser gärna att du skriver 1–2 texter i veckan. 

Vi söker dig som:

 • har en bakgrund i annan del av världen eller som tillhör en annan i media dåligt representerad minoritet.   
 • är en driven opinionsskribent som hanterar såväl snabba korta och vassa ledarstick och kommentarer som längre ideologiska fördjupningar.
 • är mycket god stilist. 
 • är djupt förankrad i såväl den gröna ideologin som frihetliga tankar. 
 • har bra koll på både aktuell dagspolitiken och olika ideologier.
 • har god koll på de stora samhällsfrågorna och bra allmänpolitisk kunskap.
 • har bra koll på och kunskap om Syres fokusämnen i allmänhet och mycket bra kunskap om ett eller några av dom.
 • har den bredd och kompetens till förnyelse som krävs för ny text varje vecka.

Det är ett plus om, men inte ett krav att du:

 • har journalistisk utbildning eller journalistisk erfarenhet.
 • är flexibel i tid och kan anpassa skrivtiden efter politiska händelser och Syres utgivningar.
 • har fördjupad kunskap och intresse för djurrätt.
 • har kompetens och intresse för andra sysslor på Syre.

Ansökningstid: Vi behandlar ansökningarna löpande och tar in nya skribenter när vi hittar rätt.
Start: Snarast efter överenskommelse.
Form: Frilans med avtalat om löpande leverans och omfattning (i kombination med andra sysslor kan mindre fast tjänst också diskuteras)
Omfattning: 1–2 texter i veckan (annat intervall kan diskuteras)
Ansökan: Lämnas i detta formulär.
Ersättning: 2 000 kr för en längre text, 1 000 kr för kortare stick.

Spontanansökningar inom webbutveckling etc

Vi välkomnar spontanansökningar inom allt som rör webbutveckling, programmering, teknik, förpackning,  SEO, CSS, 3d designer, film/rörligt och så vidare inom webb och andra digitala kanaler. Inte minst om du jobbat övergripande. Skicka gärna ett mejl om du brinner för grön media, har jobbat med utveckling av digitala kanaler för media och har en stor och bred kompetens inom webb som du tror vi på Syre kan ha nytta av. Berätta då vad du ser att du kan bidra med och vad du gjort som är relevant. Skicka till kim.vagi@tidningensyre.se.

Tjänster som kommer utlysas längre fram

Projektledare, producent, programledare och reporter för TV och radio/podd. Vår nästa stora mediesatsning kommer vara tv och podd/radio. För det kommer vi dels behöva en erfaren projektledare/producent dels programledare/reporter.
Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Mer info kommer när pandemin börjat lägga sig.
För information om när dessa och andra tjänster läggs ut anmäl dig till vårt nyhetsbrev för nya tjänster längst ner på tidningensyre.se/nyhetsbrev. Där skickar vi ut information om alla ny ledig tjänst.
ANNONS