Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu att rekrytera fler medarbetare för bygget av en grön dagstidning som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, er som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Vi söker dig som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstiderna och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.

MEDIEHUSET GRÖN PRESS AB
Mediehuset Grön Press AB är en mediekoncern som äger tidningarna Syre, Tidningen Global, Landets Fria Tidning och Fempers Nyheter. Tillsammans har tidningarna totalt 12 utgåvor per vecka.

Sedan 2015 ger vi ut nyhetstidningar för alla som vill förändra världen och se ett fritt, demokratiskt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. Mediehuset Grön Press AB ägs av Lennart Fernström och tidningarna är helt fristående från alla partier, fackföreningar, religiösa samfund samt andra organisationer och intressegrupper. Ledarsidorna i Syre, Landet Fria Tidning och Tidningen Global är frihetligt gröna. Fempers har ingen ledarsida men låter många olika feministiska röster komma till tals i krönikor. Vi är ett icke vinstdrivande företag. Det innebär att alla intäkter går tillbaka till verksamheten.

Spontanansökningar inom webbutveckling

Vi välkomnar spontanansökningar inom webbutvekling från personer som har både stor webb- och tidningskompetens. Inte minst om du jobbat med planering och digitala strategier.  Skicka gärna ett mejl om du brinner för grön media, har varit med och byggt, utvecklat och planerat webbsidor för nyhetstidningar och har en stor och bred kompetens inom webb som du tror vi på Syre kan ha nytta av. Berätta då vad du ser att du kan bidra med och vad du gjort i tidningsvärlden inom webb. Skicka till kim.vagi@tidningensyre.se.  

Tjänster som kommer utlysas senare under året

Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Mer info kommer när pandemin börjat lägga sig.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.

Gemensamma villkor för alla tjänster

Placering: Stockholm, med möjlighet att jobba på distans de flesta dagarna.
Arbetstider: Förtroendearbetstid (dvs till stor del fria under eget ansvar).
Ansökan: Mejla rekrytering@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden. Skicka ett kort personligt brev, cv och relevanta arbetsprover.
Lön:
Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Förmåner: Friskvård 3600 kr/år. Mobil och dator som får användas även privat.
Kollektivavtal:
Lokalt avtal med SJF.
Facklig kontaktperson:  Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), valdemar.moller@tidningenglobal.se.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att ni som söker har en bakgrund i en annan del av världen. 
Frågor: Mejla till Pauline Gyllengahm på rekrytering@tidningensyre.se.  Inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl.

 

ANNONS