Vill du vara med i bygget av Sveriges största gröna medieföretag?

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Därför växlar vi nu upp ytterligare i bygget av ett grönt mediehus som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Under 2018 kommer vi att starta nya fördjupande pappersmagasin, men framför allt göra digitala satsningar.

Vi söker därför er som vill vara med på denna resa, ni som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Som vill ha ett jobb som bidrar till att göra världen bättre, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället. Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att både påverka din egen och företagets utveckling. En arbetsplats på Södermalm i Stockholm med god stämning och mycket kompetenta och trivsamma medarbetare. En frihet att själv påverka arbetstider och även flera dagar i veckan kunna jobba på distans. Under året kommer vi utlysa flera tjänster, så håll koll i våra tidningar, på tidningensyre.se eller anmäl intresse enligt nedan.

Kommunikatör och sociala medierredaktör

Mediehuset Grönts och Syres syfte är att sprida frihetligt gröna nyheter och samhällsdiskussioner. För att nå ut bredare behöver vi någon som jobbar med att få ut dem utanför våra egna kanaler, i sociala medier, i traditionella medier och på alla andra ställen där samhällsdebatten förs.

Är du grym på såväl digital som annan kommunikation? Är du en kreativ, energisk och strategisk digitalexpert med erfarenhet av att driva kampanjer och få ut information i breda kretsar? Har du en stor kunskap inom sociala medier, är duktig på copywriting, visuell storytelling och har vana att jobba med att få ut nyheter i media? Vill du har ett fritt jobb i en kreativ miljö men också stor möjlighet att välja var du jobbar ifrån och när? Längtar du efter en frihetligare och grönare värld? Då är du troligen den vi söker. 

Du kommer jobba med att:

 • driva vår kommunikationen i sociala medier och andra digitala kanaler såsom nyhetsbrev, appnotiser, messenger/chatt bots och vad framtiden nu bär med sig.
 • skapa en kommunikationsstrategi och sedan jobba efter den löpande.
 • skriva pressmeddelanden, sprida vårt material och se till att både våra medarbetare och våra nyheter syns i annan media.  
 • få ut det material som våra journalister producerar, utveckla det för sociala medier, andra digitala kanaler och ta fram unikt engagerande material bara för de forumen.
 • övervakning av resultaten av den digitala kommunikationen för att löpande kunna utvärdera och utveckla.
 • identifiera nya digitala verktyg och andra kommunikationsmetoder, pröva dem och utarbeta former för att använda de intressantaste.
 • ansvara för vårt deltagande på strategiska mässor och andra sammanhang där våra tidningar bör synas.
 • vara en del av vårt strategiska arbete med utveckling av tidningensyre.se, våra nyhetsbrev och andra utåtriktade kanaler.
 • ansvara för och underhålla våra fasta sidor på tidningensyre.se.
 • utveckla såväl företagets som tidningarnas storytelling.


Vi söker dig som:

 • har stor erfarenhet av att jobba med och optimera material i sociala medier och andra digitala kanaler.
 • har jobbat som informatör/kommunikatör och med mediekontakter, gärna som pressansvarig.
 • har mycket god kunskap om såväl användares digitala beteende som om vad som fungerar i sociala medier och utifrån det kan utveckla och driva digitala strategier.
 • är vass på formuleringarna, kan skriva kort och kärnfullt.
 • klarar copywriting och redigering under tidspress.
 • har erfarenhet av och hanterar bildbehandling och videoredigering.
 • har erfarenhet av att arbeta med statistik och uppföljning av digitala kampanjer, t.ex i Google Analytics.
 • har utbildning i eller arbetslivserfarenhet av marknadsföring, digital marknadsföring, kommunikation, media eller liknande.
 • är en genomförare som trots allt som står ovan inte fastnar i strategierna utan kommer vidare och får saker genomförda.
 • har god allmänorientering och bra koll på de frågor som våra tidningar fokuserar på.

 

Det är en fördel men inget krav om du dessutom har några av dessa färdigheter (dessa färdigheter kan i vissa fall också kompensera om någon färdighet ovan saknas):

 • Kunskap om wordpress för att redigera, felsöka och samarbeta med vår externa webbbyrå.
 • Intresse för segmentering, A/B-tester, personalisering, lead generation, innehållsmarknadsföring och engagemangsdriven kommunikation.
 • Erfarenhet av att arbeta med externa byråer i utvecklandet och genomförandet av digitala projekt.
 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet av crowdfunding
 • Journalistutbildning och erfarenhet av att jobba i media, gärna på nyhetstidning.
 • Ett brett kontaktnät inom media, företrädesvis nyhetsmedia.
 • Jobbat med någon eller några av de frågor som våra tidningar har fokus på.


Ansökningstid:
Ansökningarna behandlas löpande när de kommer in och tjänsten kommer att tillsättas när vi hittat rätt person.
Start: Efter överenskommelse.
Storlek på tjänsten: Heltid eller deltid efter vad den som får tjänsten önskar.
Anställningsform: Provanställning 6 månader, sedan tillsvidare.
Arbetstider: Till stor del fria efter eget ansvar.
Placering: Stockholm (Gotlandsgatan) men med möjlighet att jobba på distans 2–3 dagar i veckan.
Lön: Gemensam lön i företaget är 29 000 kr i månaden.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp så ser vi gärna att du som söker har en bakgrund i en annan del av världen. Just nu har vi också liten övervikt av män varför icke-män är extra välkomna att söka. Inget av det är dock ett krav.   
Ansökan och frågor: Mejla till lennart.fernstrom@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden (inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl).

Frihetligt gröna ledarskribenter på frilansbasis

I takt med att både antal tidningar och tätheten i utgivningarna ökar behöver vi fler frihetligt gröna ledarskribenter på frilansbasis. Primärt där vi har eller kommer att starta våra lokala tidningar, Stockholm, Göteborg och Malmö, men även från andra orter kan vara intressant. Just nu söker vi på grund av hur ledarredaktionen ser ut i dag dig som inte är man. Om du dessutom har en bakgrund i en annan del av världen så är det ytterligare ett plus.

Är du en driven opinionsskribent med en mycket tydlig frihetligt grön inriktning och intresserad, skicka en ansökan till lennart.fernstrom@tidningensyre.se. Ansökan ska innehålla:

 • två provledare på 3000 tecken
 • andra texter som du har skrivit, i första hand opinionstexter
 • en beskrivning var du står ideologiskt
 • minst tre exempel på texter under Glöd som du håller med om och minst tre som du inte håller med om. Det får gärna vara ledare, men andra Glödtexter går också bra.

Mer information om Syres och ledarsidans inriktning hittar du i den första ledaren på arkiv.tidningensyre.se/det-handlar-om-makt.

Tjänster som planeras utlysas under året

Under det närmaste året, när  tjänsten ovan är tillsatt kommer vi successivt (en i taget) utlysa nedanstående tjänster. När inte annat framgår så är det tänkt att tjänsterna ska vara i Stockholm men för rätt person kan vi även titta på Göteborg, Malmö eller annan ort.

Redaktör/reporter i Malmö: För starten av Syre Malmö kommer vi behöva ett par personer i Malmö. Det kan vara en redaktör som tar ett övergripande helhetsansvar. Eller redaktörer/reportrar som ansvarar för produktionen av olika delar av tidningen. Detta kan ske genom anställning, fast frilansuppdrag eller medieföretag som gör uppdragsjournalistik.

Ämnesredaktörer-/reportrar: Under året så kommer vi trappa upp bevakningen inom några av våra fokusområden med fördjupningssidor och löpande nyhetsbevakning. För det söker vi journalister med ett extra intresse för och stor kunskap inom dessa områden:

 • Politikreporter med en bred bevakning av partipolitiken, de utomparlamentariska rörelserna och opinionen.
 • Miljöreporter med fokus på klimatfrågan, resursfrågor och ekologisk hållbarhet.
 • Migrationsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, Sveriges och EUs flyktingpolitik, integration och den framväxande rasismen.
 • Djurrättsreporter med fokus på såväl sakfrågorna som de rörelser, företag, myndigheter och andra verksamheter som är inblandade i frågorna.
 • Basinkomstreporter med fokus på alla försök runt om i världen, rörelserna, förslagen som finns, forskning, arbetskritik, trygghetssystem och fördelningspolitik.
 • Integritetsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, storebrorssamhället, minoritetsförtryck, normfrågor, HBTQ-frågor och kroppssuveränitet.

En tjänst kan innehålla en kombination av några av ovanstående reporteransvar. Men den kan också vara fokuserad på bara ett av dem och då kombineras med annat ansvar som till exempel allmänreporter.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp så välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.

Frilans

Vi behöver också fler frilansskribenter när vi utökar. Vill du skriva som frilansare för oss, kontakta redaktören för den avdelningen du vill skriva för eller skicka ett mejl till redaktionen@tidningensyre.se.