Vill du vara med i bygget av Sveriges största gröna medieföretag?

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu rekrytera fler medarbetare för bygget av ett grönt mediehus som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, ni som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, trivsamma och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstider och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.

Fyra digitala nyhetsredaktörer/-skribenter

Vi ökar nu vår nyhetsbevakning och söker därför fyra digitala nyhetsredaktörer-/skribenter.

 • En digital morgon-/utrikesredaktör med ett huvudsakligt fokus på vad som händer och har hänt runt om i världen medan större delen av Sverige sover.
 • En digital dagredaktör med fokus på snabba nyhetsuppdateringar i alla våra digitala kanaler under vardagarna.  
 • En digital kvällsredaktör med samma fokus som dagredaktören, men under vardagskvällarna.
 • En digital helgredaktör som sköter nyhetsbevakningen under helgerna. Tjänsten innebär 2×13 timmars pass varje helg. Finns önskemål om mer än 65 procent så finns möjlighet att även jobba någon eller ett par vardagar.

I tjänsterna ingår eget kort och snabbt skrivande, att hantera material från nyhetsbyråer samt att få ut allt snabbt i alla våra digitala kanaler såsom webben, apparna, nyhetsbrev, sociala medier, botar osv.
För de digitala tjänsterna söker vi dig som:  

 • är en van nyhetsredaktör eller reporter.
 • har stor erfarenhet av snabb nyhetsförmedling på webbsidor, appar, sociala medier, nyhetsbrev, botar och andra digitala kanaler.
 • har vana att arbeta i Photoshop.
 • gillar den snabba nyhetspulsen och lätt sätter ihop en snabb rewrite.
 • är van att ha bred koll på vad som händer i politiken, samhället och världen i realtid.
 • har god allmänorientering och bra koll på de frågor som våra tidningar fokuserar på.
 • är snabb och kan hantera stress utan att det nämnvärt påverkar kvaliteten.

Det är ett plus, men inget krav, om du

 • har grundläggande kunskaper i redigering av rörlig bild.
 • har erfarenhet från dagspress.
 • har en bred kompetens när det gäller såväl papperstidningar som digital nyhetsförmedling och kan hoppa in på andra uppgifter.
 • har specialkunskap och intresse för något av de ämnen som vi söker ämnesredaktörer/-reportrar för (se https://tidningensyre.se/lediga-jobb)

Ansökningstid: Ansökningarna behandlas löpande när de kommer in.
Start: Efter överenskommelse.  
Arbetstider: På just dessa tjänster är det fasta arbetstider som gäller. Tidig morgon och förmiddag, dag, sen kväll respektive helg.
Storlek på tjänsterna: I grunden heltid (helgredaktören undantaget) men deltid är möjligt.
Placering: Stockholm. Andra orter kan dock diskuteras för främst helgtjänsten. Möjligen även för morgon- eller kvällstjänsten, men inte för dagtjänsten.

Gemensamma villkor för alla tjänster

Ansökan: Skicka ett kort, personligt brev, cv och relevanta arbetsprover.
Arbetstider: Till stor del fria efter eget ansvar (gäller ej de digitala nyhetsredaktörerna).
Lön: Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att du som söker har en bakgrund i en annan del av världen. Just nu har vi också övervikt av män varför icke-män är extra välkomna att söka.   
Ansökan och frågor: Mejla till pauline.gyllengahm@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden (inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl).

Frihetligt gröna ledarskribenter

I takt med att både antal tidningar och tätheten i utgivningarna ökar behöver vi fler frihetligt gröna ledarskribenter på frilansbasis. Primärt där vi har eller kommer att starta våra lokala tidningar, Stockholm, Göteborg och Malmö, men även från andra orter kan vara intressant. Just nu söker vi, på grund av hur ledarredaktionen ser ut i dag, dig som inte är man. Om du dessutom har en bakgrund i en annan del av världen är det ytterligare ett plus.  

Är du en driven opinionsskribent med en mycket tydlig frihetligt grön inriktning och intresserad, skicka en ansökan till lennart.fernstrom@tidningensyre.se. Ansökan ska innehålla:

 • två provledare på 3000 tecken
 • andra texter som du har skrivit, i första hand opinionstexter
 • en beskrivning var du står ideologiskt
 • minst tre exempel på texter på avdelningen Glöd (inklusive krönikorna på baksidan) som du håller med om och minst tre som du inte håller med om. Det får gärna vara ledare, men andra Glödtexter går också bra.

Mer information om Syres och ledarsidans inriktning hittar du i den första ledaren på arkiv.https://tidningensyre.se/det-handlar-om-makt.

Andra tjänster som planeras utlysas under närmaste året

När ovanstående tjänsten är tillsatt kommer vi successivt (en i taget) utlysa nedanstående tjänster. När inte annat framgår är det tänkt att tjänsterna ska vara i Stockholm men för rätt person kan vi även titta på Göteborg, Malmö eller annan ort.

Digital projektledare, utvecklare och strateg. Under de närmaste åren kommer vi satsa stort på vår digitala nyhetsförmedling. Vi behöver därför någon som driver utvecklingsarbetet i alla våra digitala kanaler och är länk mellan våra webbyråer, vår sociala medieredaktör, våra digitala redaktörer samt företagets och redaktionernas ledningar.

Event- och TV-producent. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att inom ett år både börja jobba med webb-tv och utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare och producent.

Ämnesredaktörer/-reportrar: Under det närmaste året kommer vi också trappa upp bevakningen inom några av våra fokusområden med fördjupningssidor och löpande nyhetsbevakning. Vi har redan tillsatt en djurrättsreporter, men ska inom den närmaste året även tillsätta:

 • Politisk reporter med en bred bevakning av partipolitiken, de utomparlamentariska rörelserna och opinionen.
 • Miljöreporter med fokus på klimatfrågan, resursfrågor och ekologisk hållbarhet.
 • Migrationsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, Sveriges och EU:s flyktingpolitik, integration och den framväxande rasismen.
 • Basinkomstreporter med fokus på alla försök runt om i världen, rörelserna, förslagen som finns, forskning, arbetskritik, trygghetssystem och fördelningspolitik.
 • Integritetsreporter med fokus på mänskliga rättigheter, storebrorssamhället, minoritetsförtryck, normfrågor, hbtq-frågor och kroppssuveränitet.

En ämnesreportertjänst kan innehålla en kombination av några av ovanstående reporteransvar. Men den kan också vara fokuserad på bara ett av dem och då kombineras med annat ansvar som till exempel allmänreporter eller vara på deltid.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen och/eller inte är man. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.

Frilans

Vi behöver också fler frilansskribenter när vi utökar. Vill du skriva som frilansare för oss, kontakta redaktören för den avdelning du vill skriva för eller skicka ett mejl till redaktionen@tidningensyre.se.