Just nu söker vi en wordpressutvecklare, SEO-optimerare och andra webbutvecklare

Aldrig har behovet av frihetlig grön journalistik varit större. Vi fortsätter därför nu att rekrytera fler medarbetare för bygget av en grön dagstidning som förmedlar nyheter, analyser och samhällsdebatt i både gamla och nya former. Vi söker er som vill vara med på denna resa, er som också tycker att världen behöver mer av frihetligt gröna tankar och journalistik. Vi söker dig som vill ha ett jobb som bidrar till en bättre värld, där du inte bara är ett kugghjul i konsumtionssamhället.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen, företagets och tidningarnas utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, trivsamma och trevliga medarbetare. En frihet att ofta kunna påverka arbetstiderna och jobba på distans flera dagar i veckan. Vi utlyser löpande flera tjänster, så håll koll i våra tidningar och webbsidor eller anmäl intresse enligt nedan.

Vi satsar nu stort på vår digitala nyhetsförmedling och bygger därför upp en avdelning för att utveckla befintliga och bygga nya digitala plattformar och kommunikationsvägar. Vi söker därför brett efter personer med olika webbkompetens som tillsammans med vår digitala produktägare och vår webbredaktör vill bidra till att bygga upp Sveriges både största och bästa gröna digitala nyhetsförmedling. Du kommer jobba i ett arbetslag på 3-4 personer som tillsammans kommer ansvara för att driva och genomföra företagets webbutveckling. Vi söker brett (se längre ner) men är just nu extra intresserade av personer som har någon av dessa två profiler.

SEO-optimerare eller liknande med bredd och erfarenhet från media

Expert på onboarding och att få digital nyhetsförmedling att nå ut med sitt material och få in läsare/prenumeranter. Du har troligen några års erfarenhet att jobba med SEO på ett medieföretag men kan också komma från UX-hållet om du jobbat brett med onboarding. Det är extra plus men inget krav om du jobbat med analys/testning, front-end utveckling, nyhetsbrevsutveckling, sociala medier, webbmarknadsföring och/eller som webbproducent på ett medieföretag. Du har bra koll på vad som krävs för att få material spritt och läst samt att få läsare att komma tillbaka och helst bli prenumeranter. Det är extra plus om du har bakgrund som journalist men strategisk webbkunskap inklusive att kunna implementera det som ska genomföras väger tyngre. 

WordPressutvecklare

Spetskompetens inom PHP, JavaScript, CSS och WordPress. Du har några års erfarenhet av en liknande roll och en god förståelse för systemuppbyggnad och förvaltning av applikationer. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av ramverk för JavaScript som exempelvis Vue, React eller Angular. Eftersom vi är ett litet företag är det extra plus men inget krav om du har bredare webbkompetens, gärna strategisk eller UX, och/eller jobbat på ett medieföretag.   

Spontanansökningar inom webbutveckling

Vi välkomnar också spontanansökningar inom webb. Vi är till exempel särskilt intresserade av personer där UX-kompetens finns med i en bred kunskapsbas för vår kommande utbyggnad av webbutvecklingsavdelningen. Så skicka gärna ett mejl även om du inte passar in på någon av de två ovanstående tjänsterna men brinner för grön media och har en stor och bred kompetens inom webb som du tror vi på Mediehuset Grönt kan ha nytta av. Berätta då vad du ser att du kan bidra med och vad du gjort som är relevant inom området innan.  

Ansökningstid: Ansökan innan 1 oktober ökar chansen men det går att söka tills tjänsten är tillsatt. Vi intervjuar löpande med preliminär start under första halvan av oktober.
Start: Snarast efter överenskommelse.
Omfattning: Heltid eller deltid efter önskemål. Att jobba på konsultbasis är också möjligt.
Placering: Stockholm, med möjlighet att jobba på distans flera dagar i veckan.
Arbetstider: Förtroendearbetstid (dvs till stor del fria under eget ansvar).
Övriga villkor: Se nedan


 

Intäkts- och försäljningsansvarig – Tjänsten är nu tillsatt men vi kommer inom kort utlysa en tjänst som fokuserar på annonsförsäljning. Du kan föranmäla intresse för den till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv annonssäljare i ämnesraden.

Under det senaste året har det blivit allt tydligare att presstöd är en osäker intäkt och vi påbörjar därför en resa mot att öka försäljningen och övriga intäkter. Du kommer ansvara för alla våra insamlingar och all vår aktiva försäljning förutom när det gäller prenumerationer. Det inkluderar bland annat: 

 • annonsförsäljning
 • eventförsäljning
 • insamling till projekt och event
 • få igång samarbeten som kan ge intäkter
 • ta fram och utveckla nya intäkter  
 • utveckla och leverera intäktsstrategier
 • sätta och följa upp intäktsmål för respektive område
 • löpande utvärdera och utveckla våra olika intäktsområden.

Till att börja med kommer du ansvara för både planering och genomförande av alla dessa delar själv i nära samarbete och samråd med vd, ansvarig för prenumerationsförsäljningen, ekonomiansvarig och övriga ledningsgruppen. Men i ansvaret ligger också att successivt, i takt med att intäkterna ökar, bygga upp och leda en försäljningsavdelning med flera anställda. Vi tänker oss en anställning med fast lön, men det finns även möjlighet att jobba i eget företag med ett provisionsupplägg för den som föredrar det. 

Vi söker dig som

 • har arbetat med försäljning, insamling och/eller event under några år
 • har erfarenhet från crowdfunding
 • har jobbat med annonsförsäljning inom mediebranschen
 • har ett extremt stort driv och är resultatfokuserad
 • är duktig på att se och utforma nya realistiska lösningar och upplägg
 • är kreativ och nytänkande utan att tappa resultatfokus
 • gillar rörliga organisationer och när verksamheten och arbetet utvecklas.

Det är ett plus om, men inte ett krav att du 

 • har erfarenhet av att driva projekt och utveckla verksamheter
 • har bra känsla för språket och kan skriva säljande texter
 • är van och bra på att bygga upp nya strukturer
 • har chefs- eller arbetsledarerfarenhet
 • är intresse av och har erfarenhet från att jobba med de frågor som Syret fokuserar på.

Ansökningstid: Ansökan innan 25 augusti ökar chansen men det går att söka tills tjänsten är tillsatt. Vi intervjuar löpande med start i slutet av augusti.
Start: Snarast, efter överenskommelse.
Storlek på tjänsten: Heltid eller deltid efter eget önskemål. Det finns även möjlighet att jobba i eget företag med ett provisionsupplägg om du föredrar det.  
Placering: Stockholm.
Arbetstider: Förtroendearbetstid (dvs till stor del fria efter eget ansvar).
Övriga villkor: Se nedan


 

Gemensamma villkor för alla tjänster:

Ansökan Mejla rekrytering@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten i ämnesraden. Skicka ett kort personligt brev, cv och relevanta arbetsprover.
Frågor: Frågor besvaras endast på mejl, aldrig på telefon eller andra kanaler.

Lön:
Gemensam lön i företaget är 30 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år + möjlighet att ta ut ledighet för röda dagar på andra dagar.
Förmåner: Friskvård 3000 kr/år. Personallunch en gång i veckan när det inte är coronapandemi. Mobil och dator som får användas även privat.
Kollektivavtal:
Lokalt avtal med SJF.
Facklig kontaktperson:  Jan-Åke Eriksson (ordförande i lokala fackklubben), jan-ake.eriksson@tidningenglobal.se.
Mångfald: För att få en bra sammansatt grupp ser vi gärna att ni som söker har en bakgrund i en annan del av världen. 
Frågor: Mejla till Pauline Gyllengahm på rekrytering@tidningensyre.se.  Inga frågor besvaras på telefon eller i andra kanaler än mejl.Tjänster som planeras utlysas längre fram

När ovanstående tjänster är tillsatt kommer vi successivt (en i taget) utlysa nedanstående tjänster. När inte annat framgår är det tänkt att tjänsterna ska vara i Stockholm men för rätt person kan vi på vissa tjänster även titta på Göteborg, Malmö eller annan ort.

Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Tjänsten beräknas utlysas i oktober.

Digital helg- och liveredaktör som sköter nyhetsbevakningen under helgerna. Tjänsten innebär 2 x 13 timmars pass varje helg. Vilket med, enligt lokalt kollektivavtal, mer värde för helgtimmar blir en tjänst på 78%. Önskas större tjänst finns möjlighet att även jobba på storhelger eller några timmar på vardagar. Tjänsten beräknas utlysas i november.

Podd- och tv-producent. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att inom ett år både börja jobba med webb-tv och poddar. För detta kommer vi behöva en producent. Tjänsten kommer ev kunna kombineras med tjänsten som eventprojektledare. Tjänsten beräknas utlysas i december.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@tidningensyre.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen och/eller inte är man. OBS att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.

ANNONS