Sverigedemokraterna och Regeringen har från årsskiftet avskaffat presstödet. Det innebär att tidningar som Syre riskerar att bli utan stöd. Vilket i sin tur innebär radikala neddragningar redan nu och på några års sikt ett hot mot hela utgivningen av Syre. Enligt regeringens egna utredning kommer antalet så kallade nischtidningar, där Syre ingår, minska från 130 till 23 stycken. En minskning med 82%. Vi pratar alltså om en total slakt av mediemångfalden. Kvar blir 3-4 stora mediebolag som snart kommer äga i stort sett varenda dagstidning som ges ut i detta landet.

Detta är en direkt attack från regeringen och SD på mediemångfalden. Därför startar vi nu det gröna presstödet. Ett presstöd som inte bygger på ett otryggt stöd från den stat och regering vi granskar utan från alla gröna och frihetliga som tycker det är viktigt med en frihetlig grön press.

Med fasta månadsgivare kan vi bygga upp den trygghet som krävs för långsiktigt satsning och utveckling av vårt journalistiska arbete. Varje 50 000 kr i månadsgåvor ger möjlighet till ytterligare en anställd journalist. Vår dröm är att istället för att säga upp fler kunna utöka nuvarande ämneskorrar med en demokratikorre. En journalist som helt fokuserar på de allt mer påtagliga hoten mot demokratin. Nedmontering av fri press, styrning/påtryckning på public service, hårdare straff mot aktivister, ökad övervakning, ökad repressaliepolitik osv.

Alla gåvor är välkomna och bidrar till mer grön journalistik, små som stora. Tack för er stöd!

Logga det gröna presstödet

Andra sätt att stödja oss:

Swisha
Swisha valfri summa till 123 62 084 58 eller skanna QR-koden nedan, om du vill bidra med en enstaka gåva till vårt fortsatta arbete. Märk Grönt Presstöd.

QR-kod till Swish


För att avsluta månadsgåva kan du gör detta genom din bank eller gå in här