Energi · Mat med Jenny

Ärtvegetter med saffransdressing

Finhacka löken till ärtvegetterna.

400 g tinade gröna ärtor
100 g färsk spenat
en handfull färsk basilika
2 msk olja
1 gul lök
½-1 dl vetemjöl
salt och peppar

SAFFRANSDRESSING:

1 dl äggfri majonnäs
1 dl vegansk
crème fraîche
1 dl växtbaserad
grädde
1 pkt saffran
salt och
peppar

• Mixa ärtor, spenat, basilika och olja i en mixer. Smeten behöver inte vara helt slät. Finhacka löken och rör ner allt i en skål och tillsätt mjöl och kryddor. Tillsätt vatten eller mer mjöl i fall smeten är för torr eller blöt. Forma smeten till runda biffar och stek dem gyllenbruna på medelvärme i cirka fem minuter på vardera sida.

• Vispa samman alla ingredienser i en skål. Salta och peppra med försiktighet.