Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: På produktfronten alltid något nytt

Matbloggaren Zeina Mourtada presenterar nya produkter med dofter från mellanöstern.

Det börjar bli oöverskådligt på veganhyllorna i butikerna. Det finns endast små chanser att hinna testa allt. Bland de senaste nyheterna finns bland annat glass, hummus och tofu.

I glassdisken lanserar danska Naturli en ny glasserie med lakrits, hallon och salt karamell. Glassen är i huvudsak baserad på havre. Ny skopglass hittar vi också från Choice som presenterar smakerna mörk choklad/röda bär, kokos/blåbär och kanel/toffee/hasselnöt. Glassarna är baserade på kokos och mandel.

Coop presenterar nya produkter i sitt vegansegment. På menyn finns en formbar färs baserad på sojabönor från Europa, fiskpinneliknande krisppinnar, en bearnaisesås samt två sorters hummus. ICA lanserar även de en hummus samt bönröra och linsröra på svenska baljväxter. Flera hummusnyheter, muhammara och falafel presenteras nu av Zeinas. I falafeldisken slåss också Schysst käk om utrymmet.

Europeiska sojabönor, som dessutom är ekologiska, är bas i Yi pins nya tofus. Naturell tofu i fastare konsistens och med extra mycket protein lanseras nu samt en örtmarinerad tofu. Slutligen ser vi ännu en ny potatissallad. Det är Rydbergs som hoppar på tåget. Samtidigt lanserar de även en vegansk coleslaw.