Energi · Mat med Jenny

Kaffe och raw food är centralt på nya kaféet Oas

Brunch, eller vrunch som Oas kallar det, serveras med jämna mellanrum på nya kaféet i Jönköping.

I takt med att blandkostrestauranger engagerar sig i att ta fram bra veganska menyer, blir det svårare för helt veganska restauranger att överleva. Men visst öppnas även nya veganhak. Jönköping har fått ett nytt kafé, Oas.

Oas är en kedja som först öppnade i Kalmar och sedan intog Växjö. Här serveras framför allt raw food i form av smoothies, bowls och bakverk, men nyligen även varma rätter till lunch. Det erbjuds också vrunch, det vill säga vegansk brunch.

Och efterfrågan finns på veganskt, även utanför storstadsområdena. Arnela Rizvic driver kaféet och är nöjd, två månader efter öppnande.

– Det har gått väldigt bra. Varje dag får vi positiv respons där gästerna säger att de väntat på att ett sådant här ställe ska öppna i Jönköping. Det finns definitivt en tydlig efterfrågan. Folk visar stor uppskattning för vårt utbud och för specialkaffet som vi rostar, säger Arnela Rizvic som också är engagerad i rosteriet Roastery.

Medan höstlöven börjar skifta färg, planerar Arnela för nästa sommar. Oas har nämligen tillgång till en stor innergård.

– Vi ser stor potential med vår innergård och framtidsplanerna är att till våren och sommaren 2021 få ett serveringstillstånd så att vi även kan erbjuda veganska naturviner och till exempel lokalt bryggd flasköl. Vi har även flera andra tankar om framtiden där vi vill kombinera kaféet och konceptet med lokal kultur och konst.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV