Energi · Mat med Jenny

Umamiburgare och gråärtor nytt för storköket

Vegyus sortiment består bland annat av en burgare baserad på ärtprotein och rödbetor.

Ett helt nytt veganskt varumärke lanseras nu för restaurang och storkök. Det är Atria Foodservice som presenterar Vegyu – en produktserie med bland annat burgare och linsfärs. Produkterna är både av köttliknande karaktär och mer grönsaksbaserade.

Atria saluför en rad varumärken och Vegyu är senaste tillskottet. Än så länge finns produkterna inte tillgängliga i butik, men går att stöta på ute på restaurang. Sortimentet består av en köttliknande umamiburgare baserad på ärtprotein, svamp och rödbetor samt två burgare med en bas av bland annat grönsaker och gråärtor.

I sortimentet finns också produkter som restaurangerna själv kan skapa rätter av, som till exempel en formbar linsfärs. Den består av linser, grillad aubergine och pumpafrön och den kan användas till att forma burgare, biffar eller bollar.