Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: Veganbutik, stroganoff och lupinbönor

Vegas skafferi är en ny veganbutik på Kungsgatan i Norrköping.

Syre berättade nyligen om veganrestaurangen Skrymslet under trappan i Norrköping. Nu kommer också nyheten om stans första veganska butik.

Affären heter Vegas skafferi och ligger dessutom strax bredvid veganska kaféet Glokala haket. Alla ligger ett stenkast från det turistvänliga industrilandskapet. Vegas ägare Helena Jardvall kallar butiken för livsstilsbutik då den förutom en lång rad matvaror också rymmer företaget Själaliv som bland annat erbjuder kostrådgivning.

På produktfronten kommer här nyheter för den som gillar färdiga matlådor. Dels lanserar Vegme en ny rätt i sitt lunchlådekoncept, en Korv Stroganoff. Och så ser vi företaget Spoons uppdatera sin marockanska gryta med sojastrips från Oumph. Spoons meddelar också att det blir totalt fyra nya växtbaserade produkter i sortimentet.

Sist men absolut inte minst presenterar Garant två färdigrätter. Det är en klassisk bolognese samt en tacofärs. Färsen är baserad på svenska baljväxter som gråärt, åkerböna och sötlupin.

Efterrätten står Rscued för. De släpper en ny glass i smaken äpple, kanel och digestivekex. Coop står för de räddade äpplena, Göteborgskex för kexen och själva slutprodukten tillverkas av Lejonet och björnen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV