Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: Snabbmat och frapinos

Det veganska varumärket Oumph släppte nyligen sin första burgare. Nu hoppar snabbmatskedjan Sibylla på det veganska tåget och presenterar den nya Oumphburgaren i alla sina gatukök. Hela rätten kommer att vara vegansk med briochebröd, friterade lökringar, rostad lök, grönsaker, BBQ-sås och majonnäs. Burgaren i sig ligger i linje med den senaste trenden med en känsla av rare i form av färg från rödbetor. Kul initiativ av Sibylla som annars legat lite efter på veganfronten.

Omtalade frapinos äntligen veganska

Espresso house frapinos, det vill säga ett slags kall shake med kaffe och grädde eller med frukt och grädde, är ett ämne som diskuterats flitigt bland veganer. Nu lanserar Espresso house äntligen veganska frapinos. De görs på krämig kokosmjölk och vispad kokosgrädde och finns i smakerna ananasdröm, blåbärsskog och choklad. På menyn finns också veganska chokladbollar, smörgåsar och wraps.

EUs förslag om att veganska produkter inte får kallas korv och burgare är trots allt så komiskt att veganer nu roar sig med alternativa namn. Sojamoscylinder och böncirklar är två alternativ.

EUs förslag om att veganska produkter inte får kallas korv och burgare är löjeväckande. Korv är ju bara en form.