Nyhetsmagasinet Syre Nummer 242 tisdag, 27 februari 2018
Energi – Mat med Jenny

Smoothies som är både mat och godis

Smoothies är ett perfekt knep att få i sig frukt och grönt och samtidigt njuta av en dessertliknande drink. Man kan äta sött och gott till frukost, lunch eller mellanmål. Det är också smidigt att förbereda frukosten kvällen före, eftersom smoothies håller sig bra i kylen. Det går snabbt att dricka upp och funkar så klart också bra i termos till lunchen.

Egentligen är ju en smoothie bara mixade ingredienser, som man annars äter var för sig, men varför hälla upp en skål med flingor och yoghurt när man kan mixa alltihop och servera i en trendig syltburk? Här bjuder Syre på fyra olika smoothiesrecept som kan serveras som frukost, lunch, mellanmål och efterrätt. Och nej, man måste inte servera dem i en burk. Ett vanligt glas går så klart också bra. Blanda ingredienserna i en mixer. Varje recept ger en stor smoothie eller två små.

Yoghurtsmoothie med bär

• 1 dl frysta bär

• 1 banan

• 1 dl mjölkfri hallonyoghurt

• 2 dl sojamjölk

Supergula mellissmoothien

• 2 dl fryst mango

• 1 banan

• 1 päron

• 1 kiwi

• 1 passionsfrukt

• 1 msk finriven ingefära

• 1 dl apelsinjuice

• 2 dl sojamjölk


Hipsterns mättande favoritlunch

• 2 dl Alpros Go on (mjölkfri kvarg)

• 3 dl mandelmjölk

• 1 dl fiberhavregryn

• 1 dl bladspenat

• 1 dl grönkål

• 1 avokado

• ½ banan

• 5–10 dadlar (beroende på hur sött man vill ha)

Dessertsmoothie med choklad

• 2 bananer

• 3 dl vegetabilisk chokladmjölk

• 2 msk kakao

• ½ dl kokosflingor

• krossade jordnötter som dekoration.


Nummer 242 tis 27/2-18

Fler nummer

Innehåll

Nummer 242

tis 27/2-18 Fler nummer