Nyhetsmagasinet Syre Nummer 229 fredag, 12 januari 2018
Energi – Mat med Jenny

Systrar släpper boken ”Vegan street food”

Jenny tipsar:

Systrarna tillika kockarna Lamyai Vozzi och Aidah Semphani driver en vegansk restaurang och cateringverksamet i Lund. Cashew vegan kitchen heter företaget, som har fokus på rawfood i allmänhet och på thailändsk matlagning i synnerhet. Nu har Lamyai Vozzi och Aidah Semphani släppt den sprillans nya kokboken Vegansk streetfood (Kakao förlag) med fotografier av David Beck. Nu kan den som följt systrarna på Instagram äntligen laga sina egna färgglada och vackra rätter hemma på kammaren.

Ec-go tar steget mot eget godissortiment

Det ekologiska företaget Ec-go, som tidigare satsat på leverans av godis- och snacksboxar, har nu lanserat eget veganskt godis. Parollen är ”Nästan nyttigt godis” och produktserien har fått namnet Ec-go Candy. I sortimentet finns smakerna Tipp topp, Megabra, Superpinnar och Coola colan. Smaker och färger kommer helt från frukt och grönt. Godiset säljs i den egna nätbutiken och i ett antal ICA-butiker runt om i landet.

Ec-go satsar på helt veganskt, glutenfritt och ekologiskt.

Nummer 229 fre 12/1-18

Fler nummer

Innehåll

Nummer 229

fre 12/1-18 Fler nummer