Energi · Mat med Jenny

Ny vegansk restaurang: ”Veganmat är för alla”

Malmö har fått en ny veganrestaurang.

Det började med några missförstånd. En veganmeny med mjölk, yoghurt och kyckling? Men nya Malmörestaurangen Forever vegano gör skäl för sitt namn. Självklart är allt vegansk.

Här serveras vegovarianter av kötträtter men huvudfokus ligger på grönsaker och bönor. Menyn är fylld av mezerätter som hummus, vinbladsdolmar, grillad aubergine och mohammara. Syre pratar med Amjad Abbas, ägare av Forever vegano.

Malmö är känd som en riktigt bra vegansstad, men har förlorat ett par veganrestauranger de senaste åren. Varför tror ni att ni kommer lyckas?

– Det som gör oss starka är vår fantastiska meny. Alla som gillar orientalisk mat men som tröttnat på falafel har chans att få många smakupplevelser hos oss. Vi erbjuder rätter som inte tidigare serverats veganska och därav har vi öppnat upp för något helt nytt.

Hur skulle ni beskriva er mat och er restaurang? Det är ju mycket meze men även spagetti och lasagne.

– Vi serverar orientalisk mat men har även andra alternativ på menyn. Vi har mat för alla, hos oss finns det något för alla i sällskapet.

Varför just veganskt? Tror ni att andra än veganer kommer hitta till er?

– Veganskt ligger oss varmt om hjärtat, allt vi serverar är 100 procent veganskt. Vi ska ta hand om vår värld och att äta grönt är en stor del av det. Vi har dem som inte är veganer som besökt oss. Alla är välkomna – veganer, ickeveganer, hobbyveganer, vegetarianer, flexitarianer och så vidare. Veganmat är för alla.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV