Energi · Mat med Jenny

Fortsatt ökad efterfrågan på veganska produkter

Quorn är senast i raden av företag som satsar på en köttlik, saftig veganburgare.

Än är inte det veganska matsegmentet mättat. Efterfrågan ökar konstant vilket visar sig när Ica presenterar en satsning på 50 nya veganska och lakto-ovo-vegetariska produkter under kommande året och kunderna uppmanas att hålla utkik vecka 19 då en rad produkter lanseras. Senaste nyheten i kyldisken är den fiskliknande produkten Fisk-ish-filé. ICA avslöjar också att det i höst lanseras veganska såser och en pizza.

Fler nyheter i vegansvängen är Quorns nya Ultimate burger, Rydbergs hamburgerdressing, Kung Markattas gyros och bolognese samt två nya glassar: GBs nya Choice Sandwich och glassmärket Breyers två veganska smaker: Peanut butter och Chocolate & hazelnut. Breyers anammar dessutom den rådande ärttrenden genom att basera glassen på ärtprotein tillsammans med kokos.

Bondbönan som är på frammarsch, bland annat genom ett nytt forskningsprojekt på Sveriges lantbruksuniversitet. Det ska bli spännande att följa.

Vi behöver bönderna, men behöver bönderna veganerna? Det är svårt att tro när lobbyism i sociala medier pressar företag att avsluta sina samarbeten med djurrättsorganisationerna.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV