Energi · Mat med Jenny

Julie skapar nyttig och trösterik mat

På Julie Colins meny finns bland anant veganska varianter av camembert, mozzarella och cheddar baserade på cashewnötter.

I Göteborg har Julie´s café profilerat sig som veganostmakare. På cateringmenyn finns också sallader, wraps, pajer samt ett helt julbord. Nu har Julie’s precis flyttat in i en ny lokal i Majorna.

Hej Julie Colin! Vem är du?

– Jag växte upp i en liten fransk stad som heter Bergerac. Jag har arbetat inom hotellbranschen, på bageri och restaurang men också med piercing. När jag bodde i London var jag pub- och musikplatschef samt caterade åt turnerande band. Jag har jobbat som kafékock i Kanada och för nio år sedan landade jag i Göteborg.

Vad är det som fått dig att satsa på just veganskt?

– Jag har alltid älskat mat. Jag kom över dokumentären Forks over knives och blev nyfiken på vegansk mat, gjorde lite research och lärde mig mer om växtbaserad mat. Jag blev väldigt intresserad av hälsofördelarna och självklart också djurens välbefinnande. Så jag bestämde mig för att ändra min kost. Min mat är en mix av hälsosam mat som sallader eller frukostwraps, och comfort food som smaskiga pajer och grytor. Jag var inte nöjd med de veganska ostarna som fanns på marknaden, så jag gjorde min egen.

Julie Colin
Julie Colin. Foto: Privat

Du har nu flyttat in i nya lokaler. Hur ser dina framtidsplaner ut där?

– I köket kan jag utveckla cateringverksamheten. Kunderna kan komma hit och hämta upp sina beställningar och jag kan köra pop up-evenemang. I framtiden kommer Julie’s café att bli ett riktigt kafé dit människor kan komma och njuta av hälsosamma veganska luncher eller fantastisk vegansk fika.

Artikeln är uppdaterad.