Energi · Mat med Jenny

Potatis, ärtor och solrosfrön trendar på korvhyllan

Sammanlagt fem nya korvar finns nu i butik, bland annat två sorters chorizo.

Vegme presenterar en ny och en nygammal korv. Grillkorven, som tidigare bara sålts på bensinmackar runt om i landet, lanseras nu i dagligvaruhandeln. Samtidigt presenteras också en ny smak, en het chorizo.

– Smak och konsistens har varit i fokus vid utvecklingen av de nya produkterna och sedan lanseringen av grillkorven på Circle K och OKQ8 har väldig många konsumenter hört av sig till oss med en önskan om att kunna köpa korven även i dagligvaruhandeln. Därför är vi nu extra glada över att äntligen kunna erbjuda vår korv även i den kanalen, säger Linda Hägglund Öhman, marknadschef på Vegme, i ett pressmeddelande.

Korvarna är gjorda på ärt- och solrosprotein och kommer inledningsvis säljas på Coop. Även Coop själva lanserar nu veganska korvar. De är baserade på potatisstärkelse och rapsolja, vilket gör att de skiljer ut sig lite från andra korvar som vanligtvis har en bas av baljväxter eller gluten. Proteinhalten blir lägre, bara 3,4 gram per 100 gram. Korvarna är producerade i Hisings Backa utanför Göteborg och finns i varianterna varmkorv, chorizo och middagskorv.