Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: När får man nog av veganska bakböcker?

Anammas rökiga sojafärs för storkök är tänkt att ersätta fläskfärs i alla typer av maträtter.

Veganska bakböcker får man aldrig nog av. Nu debuterar bloggen och Instagramkontot Fridas vegobak med en sprillans färsk bakbok. Frida Svanberg har gjort sig poppis både i och utanför veganvärlden med sina tårtor, bullar, kladdkakor, cheesecakes och allt som hör dessertfatet till.

Och här är det äkta socker som gäller, istället för tramsiga dadlar – precis som det ska va. I boken Veganska godsaker (Bonnier fakta) presenterar hon ett 40-tal recept som är lätta att baka och med ingredienser som går att få tag på i varje matbutik.

Veganska godsaker av Frida Svanberg är det senaste tillskottet på vegobakboksfronten
Veganska godsaker av Frida Svanberg är det senaste tillskottet på vegobakboksfronten. Foto: Pressbild

Är röksmak samma sak som grissmak?

Senaste snackisen på produktfronten är Anammas Vegoskinkfärs. Frågan som många vegosar ställts sig är om namnet låter särskilt inbjudande. Men är man skinkälskande köttätare är det ju ett gyllene tillfälle att gå över till den gröna och djurvänliga sidan.

Och så himla läskigt är det ju inte. Det är faktiskt bara sojaprotein med rökarom. Orkla, som äger Anamma, menar att det inte funnits några bra alternativ till fläskfärs på marknaden så man lanserar nu denna, dock bara till storkök och restaurang i dagsläget.

En kall öl och en falafelrulle i parken. Med extra sesamsås.

Gulliga coronavalpar. Många ångrar sig och omplacerar sina hundar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV