Nyhetsmagasinet Syre Nummer 277/278 fredag, 29 juni 2018
Energi – Mat med Jenny

Vegomässan slog rekord med 5600 besökare

Djurrättsalliansens populära Vegomässan slog rekord i Stockholm 9 juni. Med 5 600 besökare och över 100 utställare, bevisade man en gång för alla att Vegomässan är Sveriges största veganska mässa. Daniel Rolke från arrangörsgruppen är överrumplad.

– Helt otroligt! Det började tidigt med omkring 1 000 personer som köade i sommarvärmen innan mässan ens hade slagit upp portarna. Det märks att veganismen är här för att stanna. Intresset i år har varit rekordstort på alla fronter då vi har haft fler volontärer, utställare och besökare än någonsin tidigare, säger Daniel Rolke, ordförande för Djurrättsalliansen.

Förutom klassiska vegoföretag som Oumph och Anamma, fanns stora aktörer som ICA och Garant på plats och visade att veganskt numera är en norm att räkna med.

– Det är tydligt att det sker en förändring till det bättre på vegofronten oavsett om det handlar om snabbmat eller fine dining. Veganism är i dag ett försäljningsargument för många företag. Alla vi som arbetar med vego eller djurrätt har tillsammans fått veganism att bli folkligt och det ska vi vara väldigt stolta över, säger Daniel Rolke.


Nummer 277/278 fre 29/6-18

Fler nummer

Innehåll

Nummer 277/278

fre 29/6-18 Fler nummer