Energi · Mat med Jenny

Ny korv med knackigt skinn av alger

Senaste nyheten från Oumph är en sojakorv med ett skinn baserat på alger.

Food for progress varumärke Oumph har haft ett kreativt år. I våras lanserades burgare, färs och filéer och i september även bollar. Nu släpps nyheten om företagets första korv, kallad The Banger, samt ett växtbaserat alternativ till bacon.

Produkterna presenterades på Djurens rätts mässa Vegovision förra helgen, men lanseringen sker inte förrän våren 2020. Korven, som är sojabaserad, har ett slags skinn baserat på alger.

– Vi har arbetat under en lång tid för att få fram en växtbaserad korv som kan mäta sig med vilken annan premiumkorv som helst. Den ska ha alla de klassiska attributen som man associerar med en kvalitetskorv: korvskinn, bra konsistens, saftighet och en välbalanserad rökighet. Vi känner oss otroligt stolta över slutprodukten som vi utvecklat, säger Hans Mathiason, Head of taste and texture på Food for progress, i ett pressmeddelande.

Den andra produkten heter Smoky bits och är ett växtbaserat bacon smaksatt med rökt hickory. Bitarna är vetebaserade och passar bland annat till en klassisk Carbonara, enligt Food for progress.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV