Energi · Mat med Jenny

Smoothies levererar allt från grönkål till choklad

Smoothies kan tillagas för de flesta ändamål.

Smoothies är ett perfekt knep att få i sig frukt och grönt och samtidigt njuta av en dessertliknande drink. Man kan äta sött och gott till frukost, lunch eller mellanmål.

Det är också smidigt att förbereda frukosten kvällen före, eftersom smoothies håller sig bra i kylen. Det går snabbt att dricka upp och funkar så klart också bra i termos till lunchen.

Här bjuder Syre på fyra olika smoothiesrecept som kan serveras som frukost, lunch, mellanmål och efterrätt. Och nej, man måste inte servera dem i en trendig burk. Ett vanligt glas går så klart också bra.

Blanda ingredienserna i en mixer. Varje recept ger en stor smoothie eller två små. Lite mer växtmjölk kan behöva tillsättas om smoothien blir för tjock.

Yoghurtsmoothie med bär

1 dl frysta bär
1 banan
1 dl mjölkfri hallonyoghurt
2 dl sojamjölk

Hipsterns mättande favoritlunch

2 dl Alpros Go on (mjölkfri kvarg)
3 dl mandelmjölk
1 dl fiberhavregryn
1 dl bladspenat
1 dl grönkål
1 avokado
½ banan
5 dadlar

Smoothie med spenat, grönkål och avokado
Smoothie med spenat, grönkål och avokado. Foto: Jenny Luks

Supergula mellissmoothien

2 dl fryst mango
1 banan
1 päron
1 kiwi
1 passionsfrukt
1 msk finriven ingefära
1 dl apelsinjuice
2 dl sojamjölk

Dessertsmoothie med choklad

2 bananer
3 dl vegetabilisk chokladmjölk
2 msk kakao
½ dl kokosflingor
krossade jordnötter som dekoration

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV