Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: Kakor i höst och chips på fredag

Sprillans nya kokboken Det gröna Asien av Rain Lundström inbjuder till de olika asiatiska köken.

Höstens veganska kokböcker är här. Fast inte förrän i höst då förstås. Och som vanligt hittar vi en rad nya produkter i butik redan nu.

I september släpper Gustav Johansson sin nya bok, Odödliga rätter på veganskt vis. I höst är också Mattias Kristianssons bok Baka veganskt ute på marknaden. Före dess blir det mer bakning med Karolina Tegelaar, som efter tio år av kakböcker presenterar bakbibeln Vegansk bakning.

Men faktum är att det finns en riktigt fin kokbok ute redan nu. Det är Rain Lundströms Det gröna Asien, i vilken hon bjuder på det bästa från bland annat Japan, Kina, Indien, Vietnam, Thailand, Malaysia och Indonesien.

Produkter, produker, överallt produkter

Nu bubblar potatisskörden i rabatterna. Nya veganska chips presenteras av Estrella i smaken Creamy onion. OLW kontrar med Cidervinäger och limited edition-chipsen Chimichurri. In i fajten ger sig också Gårdschips Ärtiga bönmixsticks med vegansk crème fraîche och lök.

På gottfronten ser vi även nya glassar från Engelholmsglass, bland annat nya pinnen Yummy Choco. ICA fortsätter leverera och denna gång lanseras en Tofu Skagen och på såshyllan frestar Rydbergs med nya såserna Green Goddess och Red Goddess.