Energi · Mat med Jenny

Träning och pandemier på digital vegomässa

Livesändning har Djurens rätt fått kläm på efter arrangemanget Digital summit.

Djurens rätts djurvänliga mässa Vegovision ställde in sina evenemang i Göteborg och Malmö på grund av covid-19. Men det betyder inte att mässan försvinner helt. Den 13 juni arrangeras i stället Vegovision digital.

Att sända digitala evenemang är inget nytt för Djurens rätt. Den 16 maj arrangerade organisationen Digital summit – en heldag med panelsamtal och seminarier med internationella gäster. Programmet för det livesända Vegovision innehåller bland annat block om vegofamiljer, vegansk träning och matlagningsinspiration inför midsommar.

Att byta ut en livlig mässhall med tusentals besökare mot en lite mer lågmäld studio är en stor omställning tycker projektledaren Ika Yébenes Herce, men det innebär också många möjligheter.

– Det bästa tycker jag är att folk från hela landet nu kan delta, vilket ger oss möjligheten att nå ut till väldigt många människor. Utan lokaler får vi faktiskt rum med hur många som helst. Väldigt många kommer också till Vegovision för att bli inspirerade och där kommer mässan att leverera precis som vanligt. Vi har behövt vara öppensinnade och kreativa i den här processen vilket också lett till att vi kommer kunna erbjuda sånt som aldrig har gjorts på Vegovision förut, säger hon.

Ett komplicerat ämne

En av programpunkterna handlar om pandemier och kopplingen till djurhållning. En expertpanel kommer att diskutera ämnet, som för många kan upplevas som komplicerat.

– Djurhållning väcker ofta många och svåra känslor men kopplingen mellan pandemier och hur vi håller djur mer aktuell än någonsin. Det sätt vi håller djur på i dag är inte hållbart, vare sig djuretiskt, miljömässigt eller folkhälsomässigt och vi måste titta efter de nya lösningarna. Hur kan systemet för att producera livsmedel se ut om 50 år? Jag tror också att det är ett ämne som många funderar på och vill lära sig mer om, säger Ika Yébenes Herce.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV