Energi · Mat med Jenny

Årets senaste nyheter för den hungrige

Schysst käk har just lanserat Vegokebab, som är baserad på vete, svarta bönor och kikärtor.

2019 spottar ur sig produktnyheter i rask takt. Årets första snackis i Garants lågprismärke Eldorado som lanserat ett nytt substitut till bacon. Produkten heter Vegobacon och är baserad på veteprotein, odlat i norra Europa. På den köttiga fronten hittar vi också en kebabvariant från företaget Schysst käk har just lanserat Vegokebab, som är baserad på vete, svarta bönor och kikärtor. Produkten är producerad i Sverige.

Är man intresserad av färdigrätter, finns det nyheter även där. Carolines kök, som sedan tidigare marknadsför en vegansk lasagne, presenterar nu en bolognese. Den har en bas av europeiskt odlad soja. Och den som vill äta lite lättare kan ta sig en titt på Spoons nya japanska soppa med miso, quinoa och sojabönor samt ramengryta med risnudlar, sojabönor och svamp. Spoons produkter är producerade i Sverige.