Energi · Mat med Jenny

Dagen med vegovisioner expanderar

Jenny Luks | Vallentunaföretaget Yi-pin är en av utställarna på Vegovision i Göteborg.

Det är dags igen, för tionde året i rad, för Djurens rätts djurvänliga mässa Vegovision. Vegovision arrangerades första gången i Umeå och har under åren spridit sig till Stockholm och Göteborg. 7 april arrangeras Vegovision i Eriksbergshallen i Göteborg – en rejäl satsning från Djurens rätt, vars mässa övriga år huserat i Folkets hus på Järntorget.

Bland utställarna finns 3 vänner glass, The Body shop, Furu creamery, Green laces, Happy vegan, Green star, Planti, Shock, Simris alg, Stark vegan, Vegangodis och många andra. Scenprogrammet är fyllt med diskussioner, panelsamtal och föredrag om bland annat näringslära och träning samt finbesök av skådespelaren Sanna Bråding och artisten Charlie Grönvall.

Det blir också öppet kök och lekhörna för barnen. Konferencierer på plats är bloggarna Karoline Jönsson från Det gröna skafferiet och Johan Lundgren från Växtbaserat. Vegovision är ett miljömärkt event, vilket påverkar allt från inköp av varor till transporter av personal.

Tid: Lördag 7 april, klockan 10.00-18.00

Plats: Eriksbergshallen, Göteborg

Kostnad: 100 kronor. Gratis för medlemmar, barn upp till och med 13 år och pensionärer. Syre är på plats med en egen monter.