Energi · Mat med Jenny

Astrid och aporna återuppstår tack vare nya investerare

Snart får konsumenterna se Astrid och apornas produkter i butik igen.

Distributören Goodtrade, som låg bakom den veganska produktserien Astrid och aporna, gick i konkurs i februari. Själva varumärket lever dock vidare tack vare den brittiska vegoentreprenören Heather Mills och investeraren Måns Ullerstam. Produkterna är redan på väg ut till konsumenterna, men inledningsvis i utvalda butiker och med ett nischat sortiment. Bland annat ska det nya bolaget satsa mer på växtbaserade ostar.

Astrid och aporna har ingen egen produktion utan varorna är så kallade relabeling. Ett av de företag som levererat produkter till Astrid och aporna är brittiska VBites, som ägs av Heather Mills. Hon är redan sedan tidigare involverad i Astrid och aporna genom en styrelseplats i Goodtrades moderbolag. VBites saluför omkring 140 olika produkter i form av alternativ till burgare, korvar, fisk, ostar och mycket annat.

Mills är välkänd i Storbritannien som aktiv inom både djurrätts- och människorättsfrågor, samt som före detta fotomodell. Nu samarbetar hon med Måns Ullerstam som ligger bakom det växtbaserade investmentbolaget Kale United. Deras nya distributionsverksamhet går under namnet Knife & Fork Republic.