Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: Mat i farten för stockholmarna

Andreas Karlsson är vd för nya matföretaget Veat.

En ny sorts matautomat lanseras nu i centrala Stockholm. Det är det nystartade företaget Veat som presenterar ett helt veganskt sortiment.

Nu i november kan stockholmarna köpa med sig sallader, wraps och tillagade maträtter att värma på jobbet eller hemma. Rätterna är baserade på svenskodlade, säsongsbetonade råvaror. Automaterna finns bland annat på Åhléns city och Söderhallarna. Maten tillagas i Stockholm och körs ut till automaterna på morgonen. Resterna skänks till Stadsmissionen.

Varumärket Good and green börjar synas i allt fler butiker i Sverige
Varumärket Good and green börjar synas i allt fler butiker i Sverige. Foto: Good and green

Mos, chark och pålägg är nytt i vegodisken

På vegohyllorna råder sällan någon brist på nyheter. ICA, som utlovade 50 nya vegoprodukter under 2019, fortsätter att spotta ur sig goa grejer och presenterar nu ett veganskt pulvermos – en förvånansvärt efterfrågad produkt hos veganer.

Coop satsar i kyldisken och har plockat in varumärket Good and green. I sortimentet finns skivad chark som pepperoni, black pepper och smoked ham. I kylen hittar vi också Valios varumärke Oddlygood som satsar på ny cheddarost. Bredvid den ligger Hujs nya cream cheese med smaken paprika och chili.

Amerikanska vegoköttföretaget Impossible foods satsar på vegansk mjölk. Idén är att den ska likna komjölk så mycket som möjligt. Hej då mjölkindustrin!

Pandemier sprids i djurfabrikerna. Så vad väntar vi på?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV