Energi · Mat med Jenny

Jenny tipsar: Fortsatt grön inspiration i butikerna

Finska varumärket Friendly viking's etablerar sig nu i Sverige.

Ja visst fortsätter höstens produktskörd som väntat. I veckorna presenteras ett nytt varumärke i Sverige, Friendly viking’s. Företaget är finskt och produkterna som lanseras här är tre varianter av havreyoghurt: O’gurt greek style i varianterna naturell, mango och vanilj.

I mejerihyllan utökar det norska varumärket Go vegan sitt ostsortiment med en camembert. Bland kylvarorna hittar vi också rödbetssallad från ICA och Rydbergs, som båda verkar köra race i det kletiga segmentet.

Felix presenterar nyheter i serien Green cuisine: quinoa- och sötpotatisbiffar samt färdigrätten Linguine bolognese. Och Garant vill inte vara sämre med sin Tikka masala och Flower curry. Och inte att förglömma: Garant ger sig också in i pizzasvängen och lanserar Pizza pomodorini pesto.

Höstens kokboksnyheter gestaltas av bland andra böckerna Vegansk matlåda och Klassiska rätter på veganskt vis
Höstens kokboksnyheter gestaltas av bland andra böckerna Vegansk matlåda och Klassiska rätter på veganskt vis. Foto: Mondial och Bonnier Fakta

På kokboksfronten alltid nyheter

Hösten bjuder inte bara på bakböcker, som Syre berättat om tidigare, utan även lagade trevligheter. Bloggaren och kokboksförfattaren Gustav Johansson släppte nyligen boken Klassiska rätter på veganskt vis, som precis som titeln antyder är en skön mix av recept för alla som vill ta steget till veganvärlden men saknar köttet.

I bokhyllan står också Vegansk matlåda, skriven av bloggarna Emma och Amelia Oller Westerberg. Här ryms allt från klassisk husmanskost till nya asiatiska favoriter.

Julafton. Det är långt kvar, men för en latmask finns det mycket att se fram emot i färdighyllan. Nu fattas bara färdig Janssons frestelse.

Var är de där veganska ostbågarna när man behöver dem?

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV