Energi

På den här avdelningen får du inspiration, kunskap och tid för återhämtning. Utforska den hållbara livsstilen, lös korsord eller läs om inspirerande personer och rörelser och lär dig om aktuella frågor.

Omöjlig intervju: Martin Luther King

Energi

På gång

Energi

På gång

Xpan-projektet – avsnitt 37

Ät av naturen

Energi

På gång

Hoppa dig i form

Demokratins utmaning bortom fake news

Picknick i spenaten med ostiga biffar och mustig pizza

Social distansering sliter på hälsan

Energi

På gång

När mamman och syskonen kom

Houellebecq om pandemin: "En spik i kistan för mellanmänskliga relationer"

Två barn på samma gång

Bättre ett så i handen än tio i onödan

Energi

På gång

Leve svenska flaggans dag!

Det thailändska köket behöver en vegansk umamikick

Däggdjurens lycka: en böjlig ryggrad

Energi

På gång

Energi

På gång

Xpan-projektet – avsnitt 36

Isländska skogsdrömmar slår sakta rot

Odla effektivt på balkong eller terrass

Energi

På gång

Ny podcast om vithet: ”Det är minerad mark”

Trädgården som turistmål

Jenny tipsar: Veganbutik, stroganoff och lupinbönor

Träning och pandemier på digital vegomässa

Han skapar nytt protein av mikroorganismer – och luft

Symboler för djurens bästa

Energi

På gång

Pandemin – en tid för förändring?

Ett ”att” i rättan tid

Veckans alligator

Energi

På gång

Masken – trädgårdens bästa vän

Energi

På gång

Vad kommer efter pandemin?

Tålig medicinalväxt som passar till mycket

Energi

På gång

Naomi Klein hoppas på Greta-effekten

Xpan-projektet – avsnitt 35

"Vår kultur vill inte erkänna döden"

Energi

På gång

Förintelsen präglade deras barndom

Energi

På gång

Här har eleverna jord under naglarna

När spanska sjukan fick Sverige på knä

Energi

På gång

Xpan-projektet – avsnitt 34

Energi

På gång

”Vi var inte de enda i världen”

Energi

På gång

Odla utan pengar

Syre förklarar: Asylprocessen

På tal om nummer

Syres stora korvtest: Låg standard på veganska korvar

Xpan-projektet – avsnitt 33

"Kroppshatet bryter ned människor"

Jenny tipsar: Kakor i höst och chips på fredag

Skrymslet som vill få gäster att välja veganskt

Kontanter, cash och reda pänningar

Det här har jag längtat efter!

Xpan-projektet – avsnitt 32

Kan själv: Lappa och laga med Malin

“Flyktingmän är en bortglömd grupp”

Coronadagbok från Indien

Xpan-projektet – avsnitt 31

Göteborgsbryggeri möter vegansk tårta i ny suröl

”Skönlitteraturen spelar roll – även politiskt”

Jenny tipsar: På produktfronten alltid något nytt

"Att använda kosttillskott är inget nederlag som vegan"

Köttiga veganburgare väcker starka känslor

Det finns bara en verklighet

Xpan-projektet – avsnitt 30

”Mycket av min dysfori har varit social”

Våren är här, ta skott!

Viralt verbalt

Kultur i coronans tid

Ät av naturen – nyttigt, gratis och gott

Modig, bättre, bäst?

Snabblagad och färgglad påskmiddag för fyra

Xpan-projektet – avsnitt 29

Recension: Veganska matlådor med och utan finess

”Är någon ensam – ring”

Jenny tipsar: Grönt och skönt i det veganska produktflödet

Ju fler kockar desto bättre gourmetmat

Energi


Spel med papper och penna

Är det verkligen material vi vill ha?

Nytt matprogram ska visa veganmatens bredd

Xpan-projektet – avsnitt 28

Hon vill bryta tabu kring förlossningsskador

Schystare sätt att spara pengar

Krama han i godan ro

Xpan-projektet – avsnitt 27

Jenny tipsar: Mer vegoköttigt och glassigt på väg ut i butikerna

Jazziga vegankatter tar plats på nytt kafé i Varberg

Grönkål och etiska värderingar är ledord i vegansk koncern

Byråkratins två ansikten

Vladimir ”Putte” Putin blir kvar i Kreml till 2036!

Xpan-projektet – avsnitt 26

”Att jag dansar naken kan vara livsavgörande”

En lysande opera och en gruvlig besvikelse

Odla utan jord - hydroponi

Allt som kommer från den farliga ön – Skandinavien

Energi

Veckans feminist

Ville hjälpa djuren – tog jobb på slakteri

Pubkedjan som skärpt till sig och bjussar på hyfsade veganmenyer

Xpan-projektet – avsnitt 25

Dra sitt skräp till stacken

Jenny tipsar: Dryck och sallad i senaste produktskörden

Svenskproducerad baljväxtburgare lanseras på hotellkedja

Arla lanserar alternativ till komjölksbaserade mejerier

Xpan-projektet – avsnitt 24

Bland hårt motstånd och hopp i Ukrainas hbtq-rörelse

Veganmässor är ett verktyg på vägen mot en djurvänligare värld

Energi

5 månader kvar!

Resan ingen borde tvingas göra

Xpan-projektet – avsnitt 23

Förintelsen präglade deras barndom

LRF vill se ökad svensk produktion av växtbaserade proteiner

1900-talets bästa plakat

En god sömn ger dig mer effekt av träningen

Magiskt mycel

Hur många dagar har DU kvar att leva?

Xpan-projektet – avsnitt 22

Fri att ta ansvar för en hållbar värld

Den taggiga frukten som letar sig ut på restaurangerna

Burgare, tofusill och glass senaste nyheterna på veganfronten

Xpan-projektet – avsnitt 21

Palettblad – färgglad och lättodlad

Eskimåpaj vid Norra Ishavet

Gör en fågel glad – ge den ett hem

Hopp för vintertrötta växter

Köttföretagens kunskaper en möjlig fördel för veganmat

Xpan-projektet – avsnitt 20

Älskade pelargon!

En kränkande löpsedel

Fredrik Gertten: Min idé är att skapa ett motspråk

Vegansk semla växande trend

Xpan-projektet – avsnitt 19

En uppstickare med historia – kombucha

Vad man får säga nuförtiden

Forskare vill se mer undervisning i skogen: "Väcker nyfikenhet"

Guide: Här är tio bästa veganhaken i Berlin

Nya chips och dippmixer lagom till mello

Ny mandelglass från glassföretag i blåsväder

Fortsatt satsning på ärtan i nya nuggets, bullar och färs

Potatis, ärtor och solrosfrön trendar på korvhyllan

Xpan-projektet – avsnitt 18

Rabarber: Syrligt, gott och livsfarligt

Xpan-projektet – avsnitt 17

En kamp mot vardagslydnad

Jägmästaren som blev florist: "Vi är inställda på att titta på det gröna"

Visioner och mod skapar nytt

Xpan-projektet – avsnitt 16

Från skämt till allvar när brödföretag satsar på veganskt

Matgäster förvandlas till veganska kannibaler i Strängnäs

Kokos – problematiska fibrer

Från lillebrorssamhälle till beteendedesign – tio års nya ord

Unga späckhuggare överlever tack vare mormor

Butikskedja släppte 50 vegonyheter på ett år

Ärtig tempeh är en nyhet i frysdisken

Kletiga nyheter med potential att nå ut till butik

Selina vill göra det lättare att laga veganskt

Klassiska bakverk i vegansk tappning tar plats i Kalmar

Xpan-projektet – avsnitt 15

Chilipeppar

Det dunkelt tänkta

Så har städernas gröna ytor odlats fram

Het curry, kokosmjölk och chili står på menyn

Xpan-projektet – avsnitt 14

Världens enklaste odling: tomater

Årets 25 mest lästa Syreartiklar

Så bör vi uttala år 2020

Hållbarhet dominerade odlingsåret

Så kärnor från fruktkorgen

Nyårsmeny med återvunnet och närodlat

Xpan-projektet – avsnitt 13

Syres supersnabba jultallrik lindrar stressen 

Dela rätt på internet

Xpan-projektet – avsnitt 12

Så stort klimatavtryck ger ditt julbord

Sköna gröna rätter till årets julbuffé

Xpan-projektet – avsnitt 11

Julens växter problematiska

Vem vill känna på en smält hjärna?

Fake news från Vita huset

Hon undersöker medeltida sexhandböcker: "Otroligt roligt och inget misogynt"

Julens gröna godsaker

16 december

Det söta har sin givna plats på det gröna julbordet

Värm upp inför jul med klassiska gröna rätter

Xpan-projektet – avsnitt 10

Frökatalogtider!

12 december

Hur smakar ett brustet hjärta?

11 december

Tionde december

Riset höll knytt på avstånd

En existentiell bottentrålning av Bergsgatan

Nionde december

Sanna Bråding vill bygga broar med ny vegansk kokbok

Xpan-projektet – avsnitt 9

Femte december

Rosengeranium, lemonad och gelegodis

Vad döljer sig bakom skammen?

Fjärde december

Tredje december

"Internet inte viktigt för den sociala generationen"

Det hände då ...

Xpan-projektet – avsnitt 8

Det hände då ...

Odla med Jerker: Ostronskivling del 2

Det hände då ...

Det abnorma moderskapet

Det hände då ...

Det hände då ...

Psykologipoddaren: "Vi är korkade impulsstyrda vanedjur"

Kycklingbranschen i siffror

Det hände då ...

Dags att smygstarta julbaket

White mondays grundare: ”Det är ingen hållbarhetskampanj”

Xpan-projektet – avsnitt 7

Odla med Jerker: Naturen har sin egen vilja

Det hände då ...

Två prefix som är lika som bär

Det hände då ...

Vinterodla groddar och skott

Det hände då ...

Freud: "Vi vantrivs i patriarkatet"

Det hände då ...

Klimatsmarta vegansmörgåsar dominerade i macktävling

Xpan-projektet – avsnitt 6

Hallå där …!

Odla ostronskivling hemma – del ett

Vem vill antichambrera en antropofag?

Det hände då ...

Det hände då ...

"Ingenting av det människan mår bra av kostar koldioxid"

Biexperten Lotte Möller: Allt hänger ihop

Det hände då ...

Ny korv med knackigt skinn av alger

Nu kan även veganer njuta av smakerna från havet

Tioåring skapar vegansk meny till klimatprisutdelning

Xpan-projektet – avsnitt 5

Odla med Jerker: Mysfaktor och gröna hemmaaltare

Det hände då ...

Man stavar fel av en *andledning