Energi · På gång

På gång

30/6 Fjärde givarkonferensen i Bryssel för Syrien. EU och FN leder tillsammans den fjärde givarkonferensen i Bryssel för Syriens och dess grannländers framtid. På grund av rekommendationerna om social distansering hålls konferensen i virtuellt format.

Folkomröstning i Ryssland

1/7 Ryssland folkomröstar om ny konstitution. Bland annat föreslås ändringar som innebär att Vladimir Putin kan ställa upp i flera presidentval. I teorin kan han då sitta till 2036 om han väljs om.

Jonas Sjöstedts (V) veranda

1/7 Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt arrangerar Jonas veranda digitalt, pressträff där Sjöstedt presenterar en nyhet, kl 10. 

Öresundsbron firar 20 år

1/7 I Malmö/Köpenhamn firas att det är 20 år sedan Öresundsbron invigdes av kung Carl Gustaf och Danmarks drottning Margrethe.

Stärkt ungdomsgaranti

2/7 EU-kommissionen väntas presentera planer på att stärka ungdomsgarantin och kampen mot ungdomsarbetslöshet.

Presskonferens med EU-kommissionens vice ordförande

2/7 EU-kommissionen i Sverige anordnar pressträff med vice ordförande Verá Jourová om infodemin i covid-19-pandemins spår och skydd av demokrati och grundläggande rättigheter.

USA:s nationaldag

4/7 President Donald Trump talar på USA:s nationaldag, ”Fourth of July” vid Vita huset.

Nationellt cykelbokslut

7/7  Trafikverket och Nationella cykelrådet publicerar statistik och undersökningar som är kopplade till cykling, Cykelbokslutet 2019. I bokslutet följs ett antal indikatorer som påverkar cyklandet.