Radar · Djurrätt

Efter granskningen: Norsk livsmedelskedja slutar sälja Kronfågel

Norges största livsmedelskedja, Meny, slutar sälja Kronfågel.

Efter Aftonbladets avslöjande igår om att kycklingar kläms i transporten till slakteriet och även far illa i hanteringen så slutar nu Norges största livsmedelskedja att sälja Kronfågel. Det skriver Aftonbladet idag.

– Meny accepterar inte att djur behandlas dåligt, säger Nina Horn Hynne, kommunikationschef på norges största livsmedelskedja Meny, till Aftonbladet 200 sekunder.

Hon berättar att Kronfågels produkter inte kommer att säljas i butikerna och att man kommer att skicka tillbaka de produkter som fortfarande är osålda.

Så sent som i förra veckan fick livsmedelskedjan in ett parti fryst kyckling från Kronfågel som var tänkt att säljas under sju veckor. Men efter gårdagens granskning som visar att kycklingars vingar, huvuden och halsar återkommande gånger klämts i transporten till slakteriet samt att många får brutna vingar under hanteringen i slakteriet så har Meny dragit sig ur.

– Vi skulle inte ha köpt in det här partiet om vi visste om att det kan finnas brister i djurvälfärden på Kronfågels slakteri. Vi ser allvarligt på det här, säger Nina Horn Hynne till Aftonbladet.

Läs mer: 

Kycklingar kläms fast på väg till Kronfågel

Bajs och maginnehåll på var tredje slaktad kyckling hos Kronfågel

Kronfågel hotas med vite efter maskinstrul vid slakt – “Risk för att djuren kan vakna till och känna”

Efter avslöjandet hos Kronfågel – vd:n sparkas av moderbolaget

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV