Radar · Nyheter

Uber börjar leverera cannabis i Kanada – kunder kan beställa direkt i appen

Uber startar ett nytt samarbete med cannabisåterförsäljaren Tokyo Smoke.

Matleverantören Uber inleder ett samarbete med cannabisåterförsäljaren Tokyo Smoke, skriver Reuters.

Det har gått tre år sedan cannabis legaliserades i Kanada. Men det finns fortfarande stora problem med illegal försäljning. Det rör sig om aktörer som kontrollerar stora delar av marknaden.

Ubers nya samarbete med Tokyo Smoke ska uppmuntra kanadensarna till att köpa laglig och säker cannabis istället, enligt ett uttalande från Uber under måndagen.

Kunder i provinsen Ontario kommer att kunna beställa cannabis i Uber Eats-appen – för att sedan hämta ut varorna i närmsta Tokyo Smoke-butik.

Överväger USA

I ett tidigare uttalande har Uber dessutom sagt att de överväger att leverera cannabis i USA, men att det inte är juridiskt möjligt i dagsläget. Det finns inte heller några bestämda planer på att expandera cannabisleveranserna till fler provinser i Kanada just nu.

– Vi kommer att fortsätta att ha koll på utvecklingen av marknadens regleringarna. Och i takt med att lokala och federala lagar förändras kommer vi att utforska möjligheterna tillsammans med företag som verkar i andra regioner, säger en talesperson från Uber till Reuters.

Läs mer:

Beslut kan minska cannabismotstånd: ”Finns stark beröringsskräck”
Majoritet positiv till medicinsk cannabis
Nu utreds om cannabis kan tillåtas i sporten

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV