Radar · Politik

Affischkampanj mot Kry-affären i Stockholm

Organisationen Skiftet sätter upp affischer i Stockholm för bilda opinion mot Krys köp av Vårdguiden 1177 och uppmana ansvariga att stoppa affären.

Från och med i dag kommer det att sättas upp 1177 affischer i Stockholm som en uppmaning till ansvariga politiker att stoppa Krys köp av 1177 Vårdguiden. ”Vården är för viktig att lägga i händerna på före detta moderata politiker och deras vänner på appföretaget”, skriver rörelsen bakom kampanjen i ett pressmeddelande.

Syre har vid flera tillfällen berättat om den kritik som riktats mot Krys köp av 1177 Vårdguiden i region Stockholm. Kritikerna pekar framförallt på risken för jäv då Kry har egna vårdcentraler i staden och nu alltså vill ta över den tjänst som har hand om rådgivning och hänvisning av patienter.

Nu drar föreningen/folkrörelsen Skiftet i gång en stor affischkampanj mot affären. Rörelsen, som står bakom namninsamlingen ”Rädda 1177”, kommer med start i dag att sätta upp 1177 affischer i Stockholm fram till söndag. På affischerna, som är en uppmaning till ansvariga politiker att stoppa affären, står det ”Krya Moderaterna” och ”Låt dem inte sälja 1177 till sina ko(m)pisar”.

Folkrörelsen Skiftet har påbörjat sin affischkampanj mot Krys köp av 1177 Vårdguiden i Stockholm
Folkrörelsen Skiftet har påbörjat sin affischkampanj mot Krys köp av 1177 Vårdguiden i Stockholm. Totalt kommer 1177 affischer att sättas upp. Foto: Skiftet.org

”Många före detta politiker sitter med starka intressen i Kry och det finns pengar att tjäna på att också ta över 1177. Skulle köpet gå igenom passeras en gräns och risken är stor att köphetsen sprider sig till andra regioner”, skriver Skiftet i ett pressmeddelande.

Hittills (12 februari klockan 18:11) har 84 670 personer skrivit under namninsamlingen ”Rädda 1177”.

Det avgörande beslutet om affären kommer att fattas av politikerna i hälso– och sjukvårdsnämnden i Stockholm.

Läs mer: 

V kräver granskning av Region Stockholms relation till Kry: ”Tydligt att de har en gräddfil”

Flera kopplingar mellan Moderaterna och Kry – som håvar in skattepengar

Kritiken växer mot Kry – vilseleder om ersättningar

Kry köper 1177 Vårdguiden– läkare varnar för jäv

Efter Kry-kritiken: Nu får politikerna bestämma