Radar · Integritet

Ny cannabisklinik öppnar i Stockholm

I dag, onsdag, öppnar en ny cannabisklinik på Södermalm i Stockholm.

Förra veckan beslutade IVO om att ge cannabiskliniken Aureum healthcare i Stockholm verksamhetsförbud. I dag, onsdag, gick klinikens moderbolag Aureum life ut med beskedet att de öppnar en ny klinik på Södermalm i Stockholm.

Förra veckan rapporterade Läkartidningen om att IVO ger cannabiskliniken Aureum healthcare omedelbart verksamhetsförbud på grund av allvarliga brister i verksamheten.

– Vi ser att medicinsk cannabis förskrivs i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet. Förskrivningen sker utanför vad läkemedlet är godkänt för att behandla och då utan att motivera anledningen till det. Vi ser också att man har gjort det utan att undersöka patienten och utan kontakt med patientens tidigare vårdgivare, sade Sabina Wikgren-Orstam, avdelningschef på IVO i en intervju med Läkartidningen på torsdagen.

Enligt Aureum healthcares verksamhetschef Angelica Örnell har dock bristerna redan åtgärdats.

”Verksamheten kommer att fortsätta som vanligt och Ivo:s beslut kommer att överklagas till förvaltningsrätten”, skriver hon i ett mejl till Läkartidningen.

På onsdagen gick Aureum life ut med ett pressmeddelande om att de nu öppnar Aurea care AB – en ny klinik på Södermalm i Stockholm, där de kommer att behandla patienter som lider av svår neuropatisk smärta och tremors med medicinsk cannabis. 

”Aureum Life AB kommer att före årets slut starta upp ett tjugotal nya vårdbolag och “cannabiskliniker” runt om i Sverige samt även öppna vårdbolag och kliniker i Finland, Norge, Danmark, Estland och Polen inom kort”, skriver företaget i pressmeddelandet.

Läs mer:

Cannabisklinik får grönt ljus 

Cannabisutbildning startar i Sverige

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV