Radar · Nyheter

Fler elmopeder för uthyrning att vänta i Stockholm

Fler mopeder att vänta i Stockholmstrafiken.

Fler företag för uthyrning av elmopeder vill etablera sig i Stockholm. I dag finns ett. Trafikkontoret ska se över parkeringssituationen för de väntade nya fordonen, enligt P4 Stockholm.

Stockholm stad har kontaktats av flera företag som erbjuder hyrbara elmopeder, och nu ska trafikkontoret se över situationen, rapporterar P4 Stockholm. 

– Det kan röra sig om större fordon som står på många platser i stan och är i vägen. Om det kommer nya mobilitetslösningar måste vi se till att de fungerar och inte står i vägen, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till radiokanalen.

Bolagen behöver inte tillstånd för att etablera sig, men kan komma att ingå i ett liknande avtal som Stockholms stad slutit med företagen som hyr ut elsparkcyklar, enligt Sveriges radio.

Sparkcykelföretagen har i dag en överenskommelse med kommunen, som bland annat bygger på att företagen har ansvar för att forsla bort felparkerade fordon, mot att Stockholms stad upplåter särskilda parkeringsplatser för elsparkcyklarna. Problemen med de nya fordonen har i första hand rört framkomlighet.

Läs mer: Elsparkcyklar får p-förbud (artikel från april 2019)

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV