Radar · Nyheter

Så kommer det nya Skanstorget att se ut

Ernst Rosén AB | Nu är det klart vilket förslag som vunnit markanvisningstävlingen för Skanstorget: Haga hjärta Linné föll flest göteborgare i smaken.

Nu har göteborgarna sagt sitt om hur det framtida Skanstorget ska se ut. Förslaget Haga hjärta Linné vann omröstningen, som mötts av både positiva och negativa reaktioner.

Mellan 9 och 23 oktober hade göteborgarna möjlighet att rösta om hur Skanstorget ska se ut i framtiden.  Nu står det klart att det mest populära förslaget var Ernst Roséns ”Haga hjärta Linné”, med 1 803 röster. Sammanlagt 4 293 personer deltog i omröstningen.

Enligt förslaget ska 80 hyresrätter och 120 bostadsrätter byggas på platsen, liksom en förskola och ett torg. Men alla är inte nöjda med planerna för platsen.  Bland har en protestgrupp bildats som anser att platsen borde förbli öppen och tillgänglig för alla.

– Det har varit ett blandat engagemang om Skanstorgets framtid, med både ris och ros under hela processen. Nu får vi vänta och se hur det vinnande förslaget kan förverkligas i de plan- och bygglovsprocesser som väntar, säger Joel Blomgren, projektledare för markanvisningstävlingen på fastighetskontoret, i ett pressmeddelande.