Radar · Basinkomst

Stor konferens i Chicago ska diskutera basinkomst

Basic income guarantees(BIG) årliga konferens hålls i Chicago i år och är tänkt att samla USA:s olika basinkomströrelser för att skapa samarbeten.

Under två dagar, 8-9 juni, håller nätverket Basic income guarantee en konferens i den amerikanska staden Chicago. På programmet står hur man ska kunna bygga samarbeten och gynna mångfalden.

Det är den 21:a upplagan av Basic income guarantees (BIG) årliga konferens om basinkomst. Organisationen grundades 1999 och var från början ett löst sammansatt nätverk, men är numera en registrerad välgörenhetsorganisation. En orsak till att konferensen hålls på plats i Chicago är stadens tidigare genomförda program med basinkomstförsök. Många av seminarierna går att ta del av via direktsändningar på nätet, meddelar BIG i ett pressmeddelande

Konferensen har växt över åren och har blivit central för hela basinkomst-rörelsen i USA med medverkanden från gräsrotsaktivister, konstnärer, pilotprojektadministratörer, tankesmedjor och olika mänskliga rättigheter- och samhällsorganisationer.

I år har eventet tre teman: Att försöka sammanfatta hur basinkomströrelsen ser ut idag, att inspirera och gynna samarbeten, samt att erbjuda en plats för att bygga starka nätverk för framtida gemensamma projekt, skriver BIG.

Läs mer:

Ja till program för basinkomst i Chicago