Radar · Politik

Nya protester mot hemligt elstöd

Under förra veckan genomförde Skiftet en första protest mot planerna att sekretessbelägga elstödet.

Imorgon onsdag kommer folkrörelsen Skiftet återigen att protestera mot att riksdagen vill sekretessbelägga information om vem som får det utlovade elstödet. Nu har 43 000 personer skrivit på uppropet.

Vid lunchtid imorgon kommer aktiva från Skiftet åter att stå utanför riksdagen i en protest för offentlighetsprincipen och mot ett hemlighållande av hur elstödet ska betalas ut. Under dagen är det tänkt att propositionen om sekretess kring elstöd ska läggas fram till riksdagen för debatt och beslut.

– Den hemligstämpling som regeringen hoppades skulle gå snabbt och smidigt under radarn, har väckt uppror bland både experter och hemma vid frukostborden, säger Christian Tengblad, kampanjare på Skiftet, i ett pressmeddelande.

Förutom att 43 000 personer nu skrivit på Skiftets kampanj för att inte hemligstämpla elstödet så har också 28 000 mail skickats till partiledarna.

– Det är omöjligt att hålla en regering till svars för sin elitpolitik om de sekretessbelagt den, säger Christian Tengblad.

Han fortsätter:

– Många ställer sig också frågan varför regeringen haft så bråttom med hemligstämplingen, men segat så med att betala ut stödet. Det var utlovat till innan jul, ännu ett brutet vallöfte och det är många upprörda över.

Även i förra veckan stod Skiftet-aktiva utanför riksdagen i protest.

– Vi oroar oss för att det ska hamna i miljonärers fickor istället för dem som behöver det, sade Christian Tengblad till Syre då.

Läs mer: 

Starka protester mot hemligt elstöd

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV