Radar · Djurrätt

Therése Lindgren slutar med Youtube – satsar på djurfond

Therese Lindgren är influencer, författare, vegan och engagerad i djurskydd.

Influensern Therése Lindgren ska satsa på djurskydd.
– På något vis tror jag att jag har satts på den här jorden för att göra skillnad för djuren. Därför säger jag hej då till Youtube efter tio kära år och frigör tid till att genom stiftelsen satsa helhjärtat på att hjälpa djur, säger hon i ett pressmeddelande.

”Med egenfinansierade Svenska djurfonden ska hon stärka djurens livsvillkor och säkerställa att inget djur behöver lida på grund av ekonomiska hinder, otillräcklig kunskap eller brist på rättsligt skydd”, skriver Juno public relations.

Therése Lindgren har legat i topp på Medieakademins rankning av Sveriges mäktigaste på sociala medier sedan 2017. Hennes Youtubekanal har över en miljon prenumeranter, och hon har över en miljon följare på Instagram.

Hon kommer att satsa fem miljoner kronor i stiftelsen, där hon är ordförande, och ska bidra med ekonomiskt stöd till djurägare samt ge bidrag, stipendier och forskningsanslag till projekt som ”arbetar för djurens bästa”.

Nu får tre ändamål 100 000 kronor vardera; WWF och Svenska fjällrävsprojektet för att bevarandet av fjällräven, Stockholms vildfågel rehab som tar emot sjuka och skadade fåglar och Kattjouren som hjälper hemlösa eller oönskade katter.

Therése Lindgren kommer att fortsätta med sitt Instagramkonto, där hon ska delta med sig om djurfondens arbete.

Läs mer:

Therese Lindgren engagerar sig för minkarna

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV