Radar · Politik

Feministiskt initiativs partiledare avgår

Teysir Subhi ställer inte upp för omval under partiets kongress.
– Jag vill se andra fortsätta leda och utveckla Feministiskt initiativ framåt, säger Teysir Subhi.

Feministiskt initiativs partiledare Teysir Subhi kandiderar inte om i samband med partiets kongress som hålls 31 mars- 2 april 2023, då nya partiledare väljs.

Under sina år som partiledare har hon samtidigt arbetat heltid som lärare och parallellt fortsatt sitt uppdrag som ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige.

Mer tid för familjen

Nyligen födde Teysir Subhi sitt andra barn, och säger sig nu vilja ha mer tid för familjen. Alla uppdrag inom Feministiskt initiativ på nationell nivå är ideella, där partiledarposten i praktiken motsvarar ett heltidsarbete.

– Jag är stolt över att Feministiskt initiativ under mina två år som partiledare har förtydligat partiets position som ett progressivt, antikapitalistiskt vänsterparti och att partiet har stärkts i vår ideologiska inriktning, säger Teysir Subhi i ett pressmeddelande.

– Vi har lyft fram viktiga frågor som fått alltför lite utrymme i svensk rikspolitik. Vi har stått upp för urfolks rättigheter och naturens rättigheter, jämlik skola samt ifrågasatt idén om en evig ekonomisk tillväxt. Utöver det har vi varit den starkaste rösten för att stoppa mäns våld mot kvinnor, fortsätter hon.

I valet i höstas tappade partiet sina mandat i alla utom tre av landets kommuner: Gullspång, Strömstad och Kiruna. I riksdagsvalet fick partiet 0,05 procent av rösterna.

Läs mer:

Fi i Kiruna: ”En motpol till machokulturen”