Radar · Politik

Centerkvinnorna: Han är vår nya partiledare

Muharrem Demirok, en av Centerpartiets tre partiledarkandidater, och den som skulle få jobbet om Centerkvinnorna får bestämma.

Muharrem Demirok är den med bäst förutsättningar att ta sig an Centerpartiet, anser Centerkvinnorna.

Den 15 september, bara dagar efter valet, berättade Annie Lööf att hon tänker avgå som partiledare för Centerpartiet. Efter elva år på posten kände hon att det var dags att “lämna vidare stafettpinnen” och ge sin efterträdare gott om tid på sig att komma in i rollen innan nästa valrörelse.

Centerpartiets valberedningen har sedan dess presenterat partiets kandidater till ny partiledare. De tre är Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist och Muharrem Demirok.

"Allra närmast gräsrötterna"

Nu har Centerkvinnornas förbundsstyrelse lämnat sitt besked till valberedning att de nominerar Muharrem Demirok till uppdraget som partiledare.

”Centerkvinnorna fortsätter arbetet för att vara en liberal röst för jämställdhet och för starka lokalsamhällen. Med Muharrem Demirok som partiledare tror vi att det arbetet kommer att stärkas i hela partiet”, skriver Malin Bergman, ordförande för Centerkvinnorna i en debattartikel i Altinget.

” Genom sitt långa kommunala engagemang har Muharrem en stark förankring allra närmast gräsrötterna, kraften som hela centerrörelsen bygger på. Ett inlyssnande ledarskap, stor kunskap om organisationen och inte minst ett starkt och värdegrundat engagemang i jämställdhetsfrågor är nödvändiga delar i det partiledarskap som Centerpartiet behöver och som Centerkvinnorna värderar högt. Det är också förmågor som Muharrem Demirok besitter”, fortsätter hon.

I börja av december meddelade både Centerpartiets ungdomsförbund och Centerstudenter att de vill se Elisabeth Thand Ringqvist, som nästa partiledare.

Ny partiledare väljs på den extrainsatta partistämman, den 2 februari 2023 i samband med kommundagarna som arrangeras i Helsingborg den 3-4 februari. Fram tills dess sitter Annie Lööf kvar som partiledare.

Läs mer:

De gör upp om att ta över efter Annie Lööf