Radar · Utrikes

Polis åtalas för dråp efter dödsskjutningen i Minneapolis

Demonstranter tar skydd när polisen med olika medel försöker att skingra dem.

Den polis som sköt ihjäl 20-åriga Daunte Wright i Minneapolis i helgen i samband med en trafikkontroll har frihetsberövats misstänkt för dråp.

Det var i samband med en trafikförseelse som polisen stoppade 20-åriga Daunte Wright i Brooklyn Center, en förort till Minneapolis i Minnesota i USA under söndagen. Polisen ska då ha upptäckt att han var efterlyst och försökt gripa Wright, som först stigit ur bilen men sedan gått in igen. En av poliserna öppnade då eld mot den obeväpnade svarta 20-åringen, vilket ledde till hans död.

Polisen som sköt Wright har i efterhand sagt att det var en olyckshändelse då hon råkat avlossa sitt tjänstevapnen när hon egentligen skulle använda sitt elchocksvapen. Hon togs ur tjänst efter det inträffade och har även lämnat in sin avskedsansökan. Under onsdagen frihetsberövades polisen och kommer att åtalas för dråp, rapporterar Svt.

Händelsen, som inträffade i närheten av platsen där George Floyd dödades i samband med ett polisingripande för snart ett år sedan, har lett till massiva protester mot polisvåld och rasism i USA.

Läs mer:

Efter dödsskjutningen i Minneapolis – polischef och polis säger upp sig

Protester i USA efter dödsskjutningen av Daunte Wright

Polisen: Daunte Wright sköts till döds av misstag

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV