Radar · Migration

Ytterligare en migrant har dött på Engelska kanalen

Migranter på väg över Engelska kanalen tas om hand.

En migrant har dött efter att ha försökt korsa Engelska kanalen, rapporterar Daily mail. Det är den andra migranten som dött på sin väg över kanalen under de senaste två månaderna. 

Antalet migranter som korsar Engelska kanalen är rekordmånga. Hittills i år har 13 500 personer anlänt till Storbritannien den vägen – vilket är dubbet så många jämfört med hela fjolåret.

Med anledning av detta stora antalet migranter har den brittiska kustbevakningen lanserat en ny strategi för att stoppa flyktingar från att nå landet – kustbevakningen få flyktingbåtarna att vända. 

Det är någonting juridiska experter menar kan vara ett lagbrott om migranterna motsätter sig uppmaningen. Den franska inrikesministern, Gerald Darmanin, har anklagat Storbritannien för att bryta mot internationell sjörätt och varnar för att de bilaterala relationerna länderna mellan kommer att försämras.

”Frankrike kommer inte acceptera något som bryter mot sjörätten, eller någon ekonomisk utpressning”, skrev Gerald Darmanin på Twitter dagen efter han träffade Storbritanniens inrikesminister Priti Patel. 

Italien har tidigare testat liknande metoder, men dessa dömdes snabbt ut av EU-domstolen för de mänskliga rättigheterna.

I augusti dog en 27-årig man då han var på väg att korsa Engelska kanalen.

Läs mer: 

Storbritanniens nya metod: Ska fysiskt vända på flyktingbåtar

Nytt rekord: Över 1 000 försökte korsa kanalen

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV