Radar · Djurrätt

Rekordmånga har valt att äta veganskt under januari

Artisten och låtskrivaren Johanna "Dotter" Jansson är en av årets ambassadörer för Veganuari.

Mer än en halv miljon människor har redan anslutit sig till kampanjen Veganuary, världens största kampanj för att äta veganskt. Därmed har siffran från förra året slagits med råge.

Den internationella kampanjen Veganuari  drog igång 2014 och har sedan starten lockat en miljon människor att delta, även många från Sverige. Den svenska delen av kampanjen, Veganuari i Sverige, drivs av Djurens rätt, som är mycket nöjda med det ökande intresset.

– Veganuary är världens största vegankampanj som inspirerar folk att äta veganskt under januari och resten av året! Vi är glada över att så många redan har anmält sig till Veganuari i Sverige, och det går jättebra att anta utmaningen och anmäla sig under hela januari, säger Sarah Mansouri, ansvarig för kampanjen Veganuari på Djurens rätt, i ett pressmeddelande.

Förra året deltog omkring 400 000 personer i Veganuary. När antalet anmälda för i år nu gått över 500 000 och fortsätter att rulla in har rekordet alltså slagits med råge.

Den som anmäler sig till kampanjen på veganuari.se kommer att få dagliga mail med tips, recept, kostplaner och näringslära – allt som kan vara praktiskt för att gå över till en vegansk kost.

Läs också: Snart dags för Veganuari igen