Radar · Djurrätt

Snart dags för Veganuari igen

Artisten och låtskrivaren Johanna "Dotter" Jansson är vegan och en av ambassadörerna för kampanjen Veganuari från Djurens rätt.

I dag måndag öppnar anmälan för alla som vill testa att äta veganskt under januari 2021 – Veganuari. I år är artisten Dotter, Gustav ”Jävligt Gott” Johansson och träningsprofilen Linda Byström ambassadörer i Sverige.

I dag den 23 november startar Djurens Rätt och Välj Vego den årliga kampanjen Veganuari som utmanar alla som inte redan är veganer att prova att äta veganskt i en månad.

Det är en internationell kampanj och hittills har en miljon människor antagit utmaningen sedan starten 2014. I ett pressmeddelande säger Sarah Moussari på Välj Vego hos Djurens rätt att intresset ökar för varje år.

Den som anmäler sig på veganuari.se får ett mail varje dag med råd, tips och pepp som man kan behöva för att klara övergången till vegankost.
– Du får recept, kostplaner, näringslära och mycket mer. Allt är förstås helt gratis, säger Sarah Mansouri.

I januari peppas alla som inte redan är veganer att delta i veganuari
I januari peppas alla som inte redan är veganer att delta i veganuari. Den internationella kampanjen går in på sitt sjunde år nu, och sitt fjärde i Sverige. Foto: Djurens rätt

I år är ambassadörerna Johanna “Dotter” Jansson, artist och låtskrivare bland annat känd för hiten Bulletproof, Sveriges största vegoblogggare Gustav “Jävligt Gott” Johansson,  och Linda Byström, träningsprofil.

– Jag är vegan av djurrättsliga skäl och i januari hoppas jag på att få inspirera dig som vill testa på att välja veganskt i en månad genom att visa hur enkelt det är att vara vegan, säger Johanna ”Dotter” Jansson.

På den internationella arenan är bland annat Paul McCartney och Joaquin Phoenix ambassadörer för Veganuary.