Radar · Inrikes

Miljökämpe bakom antivaccinationskampanj

Andreas Sidkvist står bakom antivaccinationskampanjen "Kavla ner".

Andreas Sidkvist, personen bakom bland annat Facebookgruppen Tågsemester, är en av personerna bakom antivaccinationskampanjen ”Kavla ner”, rapporterar Aftonbladet. Han menar att syftet med vaccineringen är att stora bolag tillsammans med politiker ska tjäna pengar och kontrollera folk.

På sitt Twitterkonto skriver Sidkvist att han ser ett behov av ”mer vetenskap och mindre politik när det gäller pandemin”. Samtidigt uppmanar han att förstöra Folkhälsomyndighetens informationsblad kring coronapandemin.

– Att man skriver att folk ska hålla avstånd på lekplaster och överallt, det är ju en grund för att man sen ska kunna tvinga folk att delta i det medicinska experimentet, säger Andreas Sidkvist till Aftonbladet.

Han säger till Aftonbladet att han med kampanjen ”Kavla ner” vill upplysa om att man inte behöver vaccinera sig mot covid-19. ”Kavla ner” är en motkampanj mot kampanjen ”Kavla upp” som har som agenda att vaccinera sig för att stoppa smittspridningen. ”Kavla upp” startades av copywritern Björn Rietz.

Andreas Sidkvist har länge varit aktiv inom olika gröna rörelser och kampanjer. Han har bland annat varit administratör för Facebooksidan ”Tågsemester”, som han varit en av personerna bakom,. Tillsammans med grundaren fick han Naturvårdsverkets pris ”Årets inspiratör” i fjol.

Enligt Aftonbladet har han bland annat arbetat för flera svenska kommuner Hyresgästföreningen, Linköpings universitet, SVT samt Stockholms läns landsting.

Drygt 40 procent av Sveriges befolkning är fullvaccinerade mot pandemin. Och hittills har 14 655 personer i Sverige dött till följd av sjukdomen.

Tågsemester har under söndagskvällen gått ut med att Sidkvist tillsvidare tar en paus från både Tågsemester samt kommunikationsbyrån Kadunk.

Läs mer: Bruna och konspiratoriska tankar växer i de gröna rörelserna – ”Min gröna värld krackelerade”

Texten har ändrats i efterhand med ett förtydligande om Sidkvist roll.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV