Radar · Politik

Nya siffror visar – så ställer sig svenskarna till arbetsrätten

En ny undersökning från SOM-institutet visar hur svenskarna ställer sig till arbetsrätten.

Nyligen presenterade SOM-institutet en undersökning som ger ett tydligt svar kring hur Sveriges invånare ställer sig till att luckra upp arbetsrätten. För och emot – så blev utfallet.

Det var i förra veckan som SOM-institutet, undersökningsorganisationen vid Göteborgs universitet, presenterade sin rapport ”Allmänhetens åsikter om politiska förslag 2019”.

I rapporten har man bland annat undersökt svenskarna inställning till arbetsrätten. Mer specifikt har man undersökt vad svenskarna anser om det politiska förslaget att ”mjuka upp arbetsrätten”.

Utfallet visar att majoriteten svenskar är tveksamma till förslaget. 18 procent ser det som ett ”ganska dåligt förslag” och 17 procent som ett ”mycket dåligt förslag” – totalt 35 procent.

Sett till de svenskar som var mer positiva till förslaget landade siffrorna på 23 procent bland de som tyckte att det var ett ”ganska bra förslag” och 7 procent bland de som tyckte att det var ett ”mycket bra förslag” – totalt 30 procent.

Utöver det svarade 35 procent att de såg det som ett ”varken bra eller dåligt förslag”.

Värt att nämna är också att trots att rapporten presenterades i förra veckan så ställdes frågorna under 2019. Hur åsikterna ser ut i dagsläget, mot bakgrund av att frågan nu har aktualiserats, är oklart.

Läs även: C öppnar för mjukare las-linje – Sabuni håller emot

Läs även: Efter sammanbrottet i las-frågan: ”Slag mot den svenska modellen”

Hela rapporten från SOM-institutet finner du här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV