Radar · Arbetskritik

Sparken från Uber via video

Förare får själva hålla med bil hos Ubers taxiföretag.

Anställda på det amerikanska företaget Uber blev utan förvarning uppsagda via en video i förra veckan. Det berättar tidningen Arbetet och Daily mail.

Det var Ubers chef för kundservice, Ruffin Chaveleau, som berättade inför minst 3 500 anställda att det inte längre fanns jobb för alla inom kundservice, support och rekrytering på grund av coronakrisen.

– Din roll på företaget har påverkats och i dag blir din sista arbetsdag med Uber. Du har rätt till full lön fram till det datum som anges på ditt avgångspaket, säger hon i videon.

– Ingen vill ha ett samtal som det här. Men eftersom alla jobbar på distans och vi gör en stor nedskärning var vi tvungna att berätta det så snabbt som möjligt för att undvika rykten, fortsätter Ruffin Chaveleau innan hon ger ordet vidare till personalansvarig.

En av de anställda, som vill vara anonym, på företaget kommenterar efteråt till Daily mail att hon helst hade velat ha information på förhand om videosamtalet

– Om jag hade missat det, hade jag missat nyheten. De ger oss avgångsvederlag och grejer, men de berättar ingenting för oss. Uppsägningarna är över hela världen, men det är som att de baseras på ett lotteri.

I gårdagens Syre skrev vi om åtgärder mot avgaser och taxibolaget Uber.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV