Radar – Nyheter

Motorcyklar försvaras med skalbaggar

Striden om Barkarby motorstadion har varit hård. Stockholms stad har beslutat att den ska stängas för att ge plats åt en entré till Hansta naturreservat.

Men Järva motorklubb anser att det finns miljöargument för att låta motorstadion öppna igen och lutar sig mot en zoolog som menar att skalbaggen reliktbock och en rad rödlistade arter är beroende av motorbanan.

– Djurlivet på motorbanan är där för att motorbanan är här. Min farhåga är om man lägger ner motorbanan kommer de här arterna att dö ut i Mälardalsområdet, säger Nils Ryrholm, professor i zoologi, till Mitt i.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.