Energi

Hallå där! …

… Kinna Skoglund som är grundare och talesperson för nätverket #vistårinteut och samordnare för söndagens manifestation ”Vi skapar medvind”. 

Vad händer på manifestationen?

– Yrkes- och volontärnätverket arrangerar ett event där hela civilsamhället kommer samman för att skapa mod, hopp och visioner för framtiden. På Raoul Wallenbergs torg kl 15-17 i Stockholm.
  – Vi kommer ha massor av härliga medverkande tex Helen Sjöholm, Marlena Ernman, Jonas Gardell, William Spetz och många fler.

Varför ordnar ni det här?

– Vi gör detta för att lyfta fram allas lika värde och att mänskliga rättigheter är också unga ensamkommandes rättigheter.

Vad kan man göra för att ge medvind?

– Vilken underbar fråga…man kan göra hur mycket som helst. Man kan komma till ”Vi skapar medvind” på söndag 29/4, man kan sprida eventet så medvinden av hopp sprider sig över hela Sverige som många medmänniskor, grupper, nätverk, organisationer och företag redan gjort, man kan stå upp i vardagen för allas lika värde och prata om den situation som många ensamkommande unga befinner sig i, men också många andra grupper som också behöver hopp inför framtiden tex personer med funktionsvariationer, sjukskrivna och många andra, man kan sprida hopp till de man har runt omkring sig att förändra om vi är många.

Vad önskar ni inför riksdagsvalet?

– Vi önskar att våra politiker värderar frågor som rör mänskliga rättigheter högt i valrörelsen. Och alla de ensamkommande unga som kom innan sommaren 2016 när beslut om den tillfälliga begränsningslagen togs ska få stanna i Sverige.  

– Detta är ingen partipolitisk fråga utan en fråga om just mänskliga rättigheter och att rätta till det som blivit fel.

Andra artiklar från Syre Stockholm

Karolinskas direktör säger upp sig

Radar – Nyheter

Hög tid för vintersådden

Radar – Nyheter Snart hög tid att plocka ihop utemöbler, trädgårdsgrejer och resterna av sommarens odling. . . Men misströsta inte – odlingssäsong nummer två väntar runt hörnet. Inom kort är det hög tid att börja peta ner fröer i jorden igen.

Snart tuffare krav på friskoleägare

Radar – Nyheter Utdrag ur brottsregistret. Koll hos Skatteverket och Kronofogden. De som vill äga och driva friskola kommer att bli granskade från och med nästa år. Skolinspektionen förbereder som bäst den nya lämplighetsprövningen.

Älg skjuten på Södermalm

Radar – Nyheter

Fastighetsjätte tar över i Slakthusområdet

Zoom

Pris mot mutor, diktatur och ökenutbredning

Radar – Nyheter De har fått till över 300 fällande korruptionsdomar, fängslats för sin kamp för mänskliga rättigheter och hindrat ökenutbredning i Afrika. Nu får de årets Right Livelihood-pris för sina insatser.

Han har hjälpt tre från döden

Radar – Nyheter Utan naloxon hade Markku Virtanen sannolikt inte varit i livet i dag. Nyligen räddade han själv en kamrat med hjälp av nässprejen som Stockholms landsting delar ut till människor som använder droger.