Energi

Hallå där! …

… Kinna Skoglund som är grundare och talesperson för nätverket #vistårinteut och samordnare för söndagens manifestation ”Vi skapar medvind”. 

Vad händer på manifestationen?

– Yrkes- och volontärnätverket arrangerar ett event där hela civilsamhället kommer samman för att skapa mod, hopp och visioner för framtiden. På Raoul Wallenbergs torg kl 15-17 i Stockholm.
  – Vi kommer ha massor av härliga medverkande tex Helen Sjöholm, Marlena Ernman, Jonas Gardell, William Spetz och många fler.

Varför ordnar ni det här?

– Vi gör detta för att lyfta fram allas lika värde och att mänskliga rättigheter är också unga ensamkommandes rättigheter.

Vad kan man göra för att ge medvind?

– Vilken underbar fråga…man kan göra hur mycket som helst. Man kan komma till ”Vi skapar medvind” på söndag 29/4, man kan sprida eventet så medvinden av hopp sprider sig över hela Sverige som många medmänniskor, grupper, nätverk, organisationer och företag redan gjort, man kan stå upp i vardagen för allas lika värde och prata om den situation som många ensamkommande unga befinner sig i, men också många andra grupper som också behöver hopp inför framtiden tex personer med funktionsvariationer, sjukskrivna och många andra, man kan sprida hopp till de man har runt omkring sig att förändra om vi är många.

Vad önskar ni inför riksdagsvalet?

– Vi önskar att våra politiker värderar frågor som rör mänskliga rättigheter högt i valrörelsen. Och alla de ensamkommande unga som kom innan sommaren 2016 när beslut om den tillfälliga begränsningslagen togs ska få stanna i Sverige.  

– Detta är ingen partipolitisk fråga utan en fråga om just mänskliga rättigheter och att rätta till det som blivit fel.